Drie vragen aan Stefan de Walle van Onze Straat

ma 11 mrt

Acteur Stefan de Walle speelt mee in Onze Straat, die van 12 maart en tot 11 mei te zien in Den Haag en de rest van het land. Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt.

Wat voor rol speel je?

"Ik speel Frank Fischer, vader van Tom (Mark Lindeman en Nina (Yela de Koning). Ik ben getrouwd met Susan, die wordt gespeeld door Tamar van den Dop. Frank is redacteur bij een krant en Susan huisarts. De kinderen zijn pubers als het stuk begint en jong-volwassenen. In totaal worden de bewoners van het appartementencomplex over een periode van twaalf jaar gevolgd." 

Waarom moet iedereen naar Onze Straat komen kijken?

"Het is een lief portret over het verstrijken van de tijd in een appartementencomplex in een stad ergens in Europa. Je volgt de bewoners met al hun besoignes. Het is ontroerend, grappig, maar ook confronterend. De setting is intiem: als publiek zit je er bovenop. Bovendien is het decor prachtig en is Daria een geweldige regisseur." 

In onze straat worden de bewoners van een appartementencomplex gevolgd. Hoe is het contact met je eigen buren?

"Ik heb goed contact met mijn buren. We hebben elkaars sleutel. Laatst heeft het buurmeisjes even bij mij gewacht totdat haar vader terug was. Tijdens Oud en Nieuw is mijn huis ook vaak het verzamelpunt voor de buren. Dan doen we met zijn allen een borrel."