Theatertip #11

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmeur Miel van Teijlingen van Het Nationale Theater geeft deze week de ultieme theatertips!

 1: Claudia (Explore Festival)

Dit stuk is gesproken in het Spaans. Er zijn zowel Nederlandse als Engelse boventitels.

"Vorig jaar zag ik de voorstelling Claudia van La Conquesta del Pol Sud". zegt programmeur Miel van Teijlingen. "Een zeer indrukwekkende voorstelling over hoe de vuile oorlog in Argentinië van eind jaren 70 en begin jaren 80 een leven decennia later volledig z’n kop zette."

Het verhaal

Claudia wordt als baby (van 8 maanden) afgenomen van haar linksgezinde ouders en wordt zonder wetenschap van andere familieleden in het gezin geplaatst van een kolonel van de junta, het rechtse regime. Haar ouders worden gevangen genomen, gemarteld en vermoord door de junta. Claudia groeit nietsvermoedend op in de gesloten omgeving van het strengkatholieke gezin van de kolonel, totdat ze op haar 21e (na een anonieme tip) een gerechtelijk bevel krijgt om mee te doen aan een DNA-onderzoek over haar afkomst. Zo komt erachter dat ze al die jaren bij mensen heeft gewoond die niet haar ouders zijn. In een vertelling ondersteunt door veel poëtische en documentaire videofragmenten zien we hoe Claudia haar eigen identiteit opnieuw gaat ontdekken en vormgeven.

"Deze voorstelling over de verborgen geschiedenis in Argentinië is een zeer ontroerend maar vooral onvoorstelbaar verhaal. Ik ben trots deze internationaal geroemde voorstelling in Theater aan het Spui te mogen ontvangen", besluit onze programmeur. 

De voorstelling is op maandag 18 maart om 20.15 uur te zien in Theater aan het Spui in Den Haag.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie