Het Nationale Theater zet noordzeevis in de spotlight

vr 8 mrt

Cees Debets, Directeur Theater, heeft een de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen in ontvangst genomen. De oorkonde werd uitgereikt omdat Het Nationale Theater zich inzet om lokale Noordzeevis onder de aandacht te brengen rondom voorstellingen.

In de Koninklijke Schouwburg heeft Stichting Noordzeevis afgelopen zomer het eerste vis- en receptenboek over Noordzeevis uit Scheveningen. Deze lancering ging gepaard met de aftrap van het theaterstuk Ondine, onderdeel van de zomerprogrammering van Het Nationale Theater. Naast de voorstelling was het theater omgebouwd tot onderwaterwereld met een viskraam, kraanwatercocktailbar en een pop-up terras en stond Noordzeevis uit Scheveningen prominent op de menukaart.

Schouwburg aan zee

Dit jaar wil de Koninklijke Schouwburg de trend als ‘Schouwburg aan Zee’ doorzetten en zal de zomerprogrammering weer een spektakel worden als afgelopen zomer waarbij Noordzeevis uit Scheveningen wederom op het menu zal staan.

Over Stichting Noordzeevis

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal.