Theatertips #10

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Theaterdirecteur Cees Debets van Het Nationale Theater geeft deze week de ultieme theatertips!

1: Het duel

"Een keer in de maand mag ik mijn tips met u delen. Ik verheug me op dat moment en tegelijkertijd zie ik ertegenop omdat er zoveel moois te zien valt. Eerlijk is eerlijk, ik kan moeilijk kiezen. Toch maar een richting", zegt Debets. "Allereerst wil ik iedereen oproepen om naar Het duel (foto) te gaan. Een hele mooie voorstelling met een geweldige groep acteurs op het toneel en de vonken spatten af van het gevecht tussen Jacob Derwig en Joris Smit. Nog slechts twee keer te zien met de nadruk op zien omdat het naast prachtig gespeeld ook een lust voor het oog is." 
Het duel is dit weekend op zaterdag 2 maart te zien in Theater Orpheus in Apeldoorn en op zondag 3 maart in de Stadsschouwburg Groningen. Maandag 4 maart in de Goudse Schouwburg. En op zaterdag 9 en zondag 10 maart voor het laatst in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. 

2: Stadsastronaut


"Dan de komst van Marjolijn van Heemstra met Stadsastronaut, alle recensies superlovend en heel enthousiast publiek in Rotterdam. Vier sterren in de NRC!!!
Op dinsdag 5 maart en woensdag 6 maart in Theater aan het Spui in Den Haag om 20.15 uur. 

3: Herinneringen aan mijn broer


Thomas, Sacha en Jos maakten weer een prachtige Toon Tellegen voorstelling op De Parade en nu gaat deze voorstelling in première in een uitgebreidere versie van Herinneringen aan mijn broer. Op De Parade zag ik het al een paar keer en elke keer wisten ze me te ontroeren met dit prachtig vertelde en verbeelde verhaa!"
Van woensdag 6 tot en met 8 maart te zien in Zaal 3 in Den Haag. 

4: Raymond van het Groenwoud


En dan is het natuurlijk zondag 10 maart de City Pier City loop en als je daar aan meedoet als loper of als aanmoediger heb ik een tip. Kom ’s avonds naar de Koninklijke Schouwburg en laat alles los en dompel je onder in de wereld van Raymond van het Groenewoud. Geen beter herstel dan bij Brussels by Night, Meisjes of Je veux L’amour!"
Op 10 maart, 20.15 uur in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. 
 

Foto: Sanne Peper, Het duel.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie