Haagse zorgwethouder is speciale gast tijdens Eenzaamheid is HOT

wo 27 feb

“Met 200.000 mensen die eenzaam zijn in Den Haag is er een hoop werk aan de winkel", vertelt Directeur Theater Cees Debets van Het Nationale Theater in Den Haag. Daarom wordt op maandag 18 maart om 20.15 uur een speciale avond georganiseerd over dit onderwerp in de Koninklijke Schouwburg: Eenzaamheid is HOT. Zorgwethouder Kavita Parbhudayal van de gemeente Den Haag is speciale gast tijdens deze avond.

Meer dan 200.000 Hagenaars voelen zich regelmatig eenzaam. In het Haagse coalitieakkoord is de bestrijding van eenzaamheid een prioriteit en er worden miljoenen voor vrijgemaakt. Met het Actieplan Eenzaamheid en een grootschalige campagne wil zorgwethouder Kavita Parbhudayal het percentage Hagenaars dat zich eenzaam voelt omlaag brengen. Op maandag 18 maart opent de wethouder de avond.

Van gedragsbioloog tot zeezeiler

Harpiste Lavinia Meijer speelt haar mooiste liedjes, waaronder een duet met punklegende Iggy Pop. Professor en eenzaamheidsdeskundige Eric Schoenmakersvertelt ons wat eenzaamheid nou precies is. Gedragsbioloog Patrick van Veen neemt het publiek mee naar eenzaamheidbestrijding bij natuurvolkeren en apenstammen. Schrijver Hans Dorrestijn laat iedereen lachen om ellende met zijn eigen teksten en liedjes. Mark Rietman, Betty Schuurman en Hein van der Heijden van Het Nationale Theater dragen gedichten voor van Levi Weemoedt. Zeezeiler en filosoof Henk van de Velde weet door zijn lange zeiltochten als geen ander hoe eenzaamheid voelt.

HOT speelt in op actualiteit

Eén van de centrale doelstellingen van de HOT is om aan te haken op actuele maatschappelijke problemen. Blijkens alle aandacht die er voor is in de pers, maar ook in de politiek, is eenzaamheid een prangend maatschappelijk probleem dat voor veel ophef zorgt.

Eerdere edities zijn hartstikke HOT

In Marokkanen zijn HOT bijvoorbeeld, kookte een Marokkaanse kok op het podium. In Den Haag is HOT zongen bekende Hagenezen als Wim Deetman, Tommie Beugelsdijk, Valika Smeulders en John van Zweeden uit volle borst ‘O, o Den Haag’. En in Optimisme is HOT stonden jongeren op het toneel die moeilijk aan de bak komen Zij vertelden hoe ze opgebloeid zijn door op de Haagse Markt te werken.

Meer informatie

Eenzaamheid is HOT speelt op maandag 18 maart om 20:15 uur in de Koninklijke Schouwburg aan het Korte Voorhout 3 in Den Haag. Een kaartje kost €10 euro en is te bestellen via deze link of bel naar de kassa: 088 3565356 (ma - za 12.00 tot 18.00 uur).

Foto: Zorgwethouder Kavita Parbhudayal. Bron: Gemeente Den Haag