Drie vragen aan Scott Beekhuizen van Onze Straat

ma 25 feb

Acteur Scott Beekhuizen speelt mee in Onze Straat, die van 12 maart en tot 11 mei te zien in Den Haag en de rest van het land. Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt.

Wat voor rol speel je?

"Ik speel Christian Hofman. Christian is historicus en werkt op de universiteit. Hij woont in zijn eentje op de vierde verdieping van de Galieistraat 21. Echt veel contact met de mensen uit zijn straat heeft hij niet. Hij is eenzaam en gesloten maar vooral bang. Niemand in de straat weet wat er echt in hem omgaat."

Waarom moet iedereen naar Onze Straat komen kijken?

"Het wordt een hele mooie voorstelling, ik vind het script prachtig. Vaak herken ik tijdens de repetities mensen die ik ken of mezelf in de personages. Ik denk dat dat voor iedereen geldt. Daarbij zijn alle acteurs heel sexy."

In Onze Straat worden de buren in een straat in een stad in Europa gevolgd. Hoe is het contact met je eigen buren?

"Momenteel ben ik een nomade dus heb ik niet echt vaste buren. Ik heb wel warme herinneringen aan de buren van het huis waar ik ben opgegroeid. Altijd een gesprekje of even op bezoek, dat was heel gezellig. De buurman in het huis waar mijn moeder nu woont, rochelt de hele dag hardop."

Check hier alle speeldata en koop kaarten!