Landelijke verkoop Amadeus gestart!

"Nee, het is zeker geen musical", zegt regisseur Theu Boermans over de voorstelling Amadeus die van 11 juni tot 29 september te zien is in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en DeLaMar Theater in Amsterdam. "Met een imposant decor, dat de bezoeker meteen naar het Wenen van de achttiende eeuw brengt", vertelt Boermans.  

Deze zomer is Amadeus te zien, een grootse muziektheaterproductie over misschien wel de meest legendarische componist ooit: Wolfgang Amadeus Mozart. In een regie van Theu Boermans, met Sander Plukaard in de rol van Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de negen castleden staan in deze muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin, veertig koorleden en een orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

Het verhaal


Amadeus draait om Mozart, maar net zo goed om de Italiaanse componist Antonio Salieri, die in het deels gefingeerde verhaal behoort tot de gevestigde orde aan het hof van de keizer wanneer de jonge Mozart zijn intrede doet. "Die gevestigde orde probeert de roekeloze, innovatieve nieuwkomer de toegang tot de muziekwereld te blokkeren", zegt Boermans (69). "Salieri (een rol van Mark Rietman, red.) vertelt als oude man in een soort verzorgingshuis aan het publiek hoe hij Mozart (Sander Plukaard) heeft vermoord. Salieri kon niet begrijpen dat hij, een fatsoenlijk mens met oog voor anderen, van God een middelmatig talent had gekregen terwijl de egocentrische Mozart zo overvloedig was bedeeld."Kaartverkoop gestart! 


Donderdag 21 februari is de landelijke kaartverkoop gestart. 
Amadeus is een co-productie van de Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY en is vanaf juni 2019 te zien in de Koninklijke Schouwburg Den Haag en het DeLaMar Theater in Amsterdam. Vanaf september volgt een exclusieve tournee langs de 10 grootste Nederlandse theaters.

Lees hier het interview met Theu Boermans in het AD van vrijdag 22 februari 2019. 
 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie