Drie vragen aan Yela de Koning van Onze Straat

ma 18 feb

Actrice Yela de Koning speelt mee in Onze Straat, die van 12 maart en tot 11 mei te zien in Den Haag en de rest van het land. Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt.

Wat voor rol speel je?

"Ik speel Nina Fischer. Dochter van Frank en Susan, zusje van Tom. Ze is een nieuwsgierig, creatief meisje met een scherpe blik; een kunstenaar in wording. Gedurende de voorstelling zien we haar van een onbevangen elfjarige opgroeien tot een jonge vrouw die weet wat ze wil. Een mooie ontwikkeling om te mogen spelen!"

  

Waarom moet iedereen naar Onze Straat komen kijken?

"Onze Straat is een intieme, oprechte voorstelling zonder grote plotwendingen, waarin het alledaagse leven voorbij trekt en de personages dealen met hun eigen kleine drama’s en de perikelen die bij het leven horen. Juist daarin zit een enorme schoonheid. Daarnaast zit het vol herkenbare situaties wat voor gniffels en vochtige ogen kan zorgen. Een liefdevolle omarming, zo moet het voelen, met hier en daar wat stoppels."

In Onze Straat worden de buren in een straat in een stad in Europa gevolgd. Hoe is het contact met je eigen buren?

"Ik woon nu een jaar in mijn huidige huis en ik moet eerlijk zeggen dat het contact met mijn buren niet veel verder gaat dan ‘Goedemorgen’, pakketjes voor elkaar aannemen en stoelen lenen voor feestjes. Wel heb ik al een goede band met de meneer van de doe-het-zelfwinkel opgebouwd sinds ik regelmatig een boor kom lenen, haha! In het dorp waar ik opgroeide kende ik mijn buren beter. Er waren straatbarbecues, vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen en ik ging vaak langs om de lammetjes bij de overburen te knuffelen. Wat wel leuk is, is dat mijn oude buurjongens en meisjes laatst allemaal naar We zijn hier voor Robbie zijn komen kijken. Ik nodig ze nu ook zeker weer uit!"