Drie vragen aan Mark Lindeman van Onze Straat

ma 11 feb

Acteur Mark Lindeman speelt mee in Onze Straat, die van 12 maart en tot 11 mei te zien in Den Haag en de rest van het land. Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt.

Wat voor rol speel je?

"We volgen Tom Fischer op zijn weg van een puber die zijn profielkeuze al te veel toekomstperspectief vindt naar een volwassen jongen die de wereld over reist om z’n humanitaire doelen na te streven."

Waarom moet iedereen naar Onze Straat komen kijken?

"Het is het Nederlandse antwoord op Game of Thrones; best wat personages gaan dood! Grapje natuurlijk. De zwaardgevechten zullen ontbreken, maar de vertelling heeft een mooie en belangrijke uitnodiging. De fascinatie voor de bewoners van Onze Straat zou zomaar een nieuwsgierigheid naar je eigen buurtbewoners kunnen aanwakkeren."

In Onze Straat worden de buren in een straat in een stad in Europa gevolgd. Hoe is het contact met je eigen buren?

"Iets simpels als het hebben van een gezamenlijke voordeur (portiek) draagt volgens mij al bij aan het contact met je buren. Het doet mij goed dat onze onderste buurvrouw afgelopen zomer een paar weken onze balkonplantjesoppas wilde zijn door ze in haar eigen tuin een mooi plekje te geven."