Theatertip #7

do 7 feb

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmeur Miel van Teijlingen heeft een Valentijnsdag-tip voor mensen die wars zijn van dit commerciële liefdesfeest. 

"Komende donderdag is het Valentijnsdag en als programmeur probeer ik voor dit soort gelegenheden altijd een passende titel te vinden om gelukkige koppels in het theater te verwelkomen in de hoop dat ze lekker kunnen wegzwijmelen bij een voorstelling over een bijzondere liefde", zegt programmeur Miel van Teijlingen. "Vorig jaar was dit heel geslaagd met de voorstelling Romeo & Julia van Oostpool. Dit jaar faalde ik er echter jammerlijk in om een passende titel te programmeren op Valentijnsdag dus besloot ik het over een andere boeg te gooien en een voorstelling te programmeren over eenzaamheid en depressie."

Iemand die slaapt

Iemand die slaapt (naar het boek Een man die slaapt van Georges Perec) is het verhaal van een twintiger die er bewust voor kiest uit het leven te treden. Hij is niet suïcidaal maar wil niet langer deelnemen aan het leven dat hij verwacht wordt te leiden. Collectief BOG. gaat in hun muzikale en typerende, op het publiek gerichte vertelvorm, op onderzoek naar wat iemand bezield om zich af te zonderen van de wereld. Toneelrecensent Marijn Lems schreef in De Groene Amsterdammer over de voorstelling: “Een volmaakt gecomponeerde literaire onderdompeling in de diepzwarte leegte die schuilgaat achter onze illusies over de zin van ons bestaan.” Het belooft een avond te worden voor de mensen die geen behoefte hebben aan zoete praatjes en zich juist willen verdiepen in het gemoed van een depressief personage.