Spuiplein omgetoverd tot glazen kas tijdens Lentekriebels

ma 4 feb

Het Nationale Theater en Korzo Theater in Den Haag pakken in de voorjaarsvakantie, 25 februari t/m 3 maart, groots uit met de vierde editie van jeugdtheaterfestival Lentekriebels. Naast voorstellingen en activiteiten gericht op ouders en kinderen verrijst er een enorme glazen kas op het Spuiplein.

Het Lentekriebels-festival vindt plaats op verschillende locaties, namelijk in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui, Korzo Theater en in de kas op het Spuiplein. Een dag voordat Lentekriebels van start gaat wordt de glazen kas van zes bij zes meter geplaatst. In de kas worden kinderen betrokken bij de natuur en kweken ze groene vingers tijdens workshops. De foyer van Theater aan het Spui wordt traditiegetrouw omgetoverd tot gratis knutselparadijs waar iedereen naar binnen kan lopen van 10.00 tot 16.00 uur.

Meet & Greet

Dit jaar verwelkomt het Lentekriebels festival op de eerste dag een speciale internationale gast: schrijver Andy Griffiths. Hij presenteert op maandag 25 februari om 10.30 uur het nieuwste deel van De Waanzinnige Boomhut. Iedereen kan vanuit de glazen kas meteen doorlopen naar de foyer in Theater aan het Spui om de populaire Australische schrijver te ontmoeten, vragen te stellen en het boek te laten signeren.

Van Hamlet tot vreemde eend

Naast alle activiteiten, zoals het zoeken naar de vreemde eend in het vogelspothuisje en een eigen weerbericht maken, staat dit festival natuurlijk ook in het teken van jeugdtheater. Daarnaast kunnen kinderen zelf ook op het podium staan na het volgen van de workshop: Lentestorm. Tijdens het festival speelt onder andere de succesvolle familievoorstelling Hamlet van Theater Rotterdam en de met vijf sterren bekroonde theaterhit De man die alles weet. Daarnaast krijgen ook jonge theatermakers een podium om intieme voorstellingen te spelen.

Het volledige overzicht van het programma is te vinden op de website.

Foto: Saris&vandenEgelsman