Drie vragen aan Joy Delima van Onze Straat

zo 3 feb

Actrice Joy Delima speelt mee in Onze Straat, die van 12 maart en tot 11 mei te zien in Den Haag en de rest van het land. Onze Straat gaat over een straat, ergens in een stad in Nederland. Gedurende de avond leren we negen bewoners uit één appartementencomplex kennen, we zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen.

Wat voor rol speel je?

"Ik speel Naomi Polat. Naomi is ontzettend slim en is meestal aan het studeren. Ze is de dochter van een alleenstaande moeder met twee banen, dus ze is vroeg begonnen met voor zichzelf te zorgen. Haar grootste droom is om aangenomen te worden bij een universiteit in Amerika, aan de Westkust. Ze laat niets of niemand in de weg komen van die droom, zelfs de liefde niet."

Waarom moet iedereen naar Onze Straat komen kijken?

"Ik denk dat deze voorstelling je even afremt in je drukke bestaan. Alsof iemand je even aan je mouw trekt en zegt:"Hey, kijk eens naar je buren." misschien wat cliché, maar wat heb je zonder contact?"

In onze straat worden de bewoners van een appartementencomplex gevolgd. Hoe is het contact met je eigen buren? 

"Sinds ik in een studentenhuis woon heb ik slecht contact met mijn buren. Ik mis de buurt waarin ik opgroeide. We hadden goed contact met de buren, je kon altijd ergens terecht voor een kopje suiker, de ouders pastten op elkaars kinderen; het was vertrouwd. Maar nu is dat ook anders. De kinderen zijn allemaal uit huis, de ouderen overlijden, nieuwe gezinnen trekken in. Maar er is geen aansluiting tussen die nieuwe en oude generatie. Maar ondanks dat blijft die straat waarin ik opgroeide voelen als thuis."