Film Bloody Marie met Mark Rietman in première tijdens IFFR

vr 25 jan

De film Bloody Marie met acteur Mark Rietman gaat op zondag 27 januari in première op het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR). "Ik ben heel nieuwsgierig naar het eindresultaat, want ik heb nog niets gezien", zegt Rietman, die vast onderdeel uitmaakt van Het Nationale Theater-ensemble.

Bloody Marie vertelt over de ooit succesvolle striptekenares Marie Wankelmut die tussen de prostituees op de Amsterdamse Wallen woont. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze van het ene conflict in het andere. Een gruwelijk ontnuchterende gebeurtenis bij haar directe buren dwingt haar om in actie te komen. "Eigenlijk wandel je mee met Marie, die plotseling in een soort misdaadfilm terecht komt", zegt Rietman. De acteur wilde graag meewerken aan deze film. "Ik vond de eerste film van maker Guido van Driel, De Wederopstanding van een Klootzak, heel bijzonder en prachtig gefilmd." Naast Rietman spelen onder meer Teun Luijkx, die momenteel ook te zien is in Het duel, en Aart Staartjes ook een rol in Bloody Marie. De film is tot 31 januari te bewonderen op het IFFR. 

Amadeus

Rietman is naast het grote beeldscherm ook te bewonderen op het toneel als componist Antonio Salieri in Amadeus. Dit wordt in navolging van Ondine hét zomerspektakel van Het Nationale Theater. Amadeus in regie van Theu Boermans, met Sander Plukaard in de rol van Mozart, en Mark Rietman als Salieri, is een samenwerking tussen de Theateralliantie, Het Nationale Theater en Opera2day. "Het is een heel spannend stuk over hoe iemands leven wordt kapotgemaakt door jaloezie en tegelijk bewondering", zegt Rietman over zijn rol. De voorstelling gaat op 15 juni in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. 

Film met Linda de Mol

De film April, May en June van Linda de Mol en Wil Koopman komt er ook nog aan in het najaar. Ook hier speelt Rietman een rol in. "Het is een goed verhaal. Het wordt wel een komische film, maar het is niet alleen maar lachen. Patrick Duffy, bekend van Dallas, speelt ook mee. Ik speel een vaderrol", verklapt hij. "April, May en June zijn drie halfzussen die door hun zieke moeder bij elkaar worden geroepen; zij wil zelf uit het leven stappen, maar kan pas vredig heengaan als één van haar dochters belooft de zorg voor hun halfbroer, die autisme heeft, op zich te nemen." Linda de Mol speelt een van de zussen. Evenals Elise Schaap en Tjitske Reidinga.