Theatertip #5

vr 25 jan

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Theaterdirecteur Cees Debets tipt CaDance Festival!

1: CaDance Festival

"Om de twee jaar is CaDance hét festival voor hedendaagse dans", zegt Debets. " Heel dansminnend Nederland reist naar Den Haag om dit festival mee te maken.
"Twee weken lang steengoede dans van gerenommeerde choreografen maar ook van aanstormend talent.  Niet alleen in onze zalen aan het Spui en natuurlijk bij de organisator in Korzo maar ook op onverwachte plekken in Den Haag."

New Stories


New Stories is het thema en voor vaste bezoekers van Het Nationale Theater is dit extra interessant omdat in dit festival niet het woord centraal staat bij de vertelde verhalen maar juist het gebrek aan woorden. Debets: "Verhalen over de ziel, de tijd, persoonlijke verhalen die u samen met de dansers aanvult."

Premières en spectaculair slotfeest


Het festival start met de première van Samir Calixto’s nieuwste werk W in Theater aan het Spui direct na afloop kunt u naar Korzo alwaar Ryan Djojokarso Mom:Me in première gaat. Dans Dans Dans tot en met 9 februari met ons mee. Op zaterdag 9 februari sluiten we af met Mechanical Ecstasy van Club Guy&Roni ism Slagwerk Den Haag. Ik beloof u, stilstaan is onmogelijk!