Toekomst staat centraal tijdens De nieuwe mens is HOT

ma 14 jan

Tijdens De nieuwe mens is HOT op maandag 21 januari om 20.15 uur in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag wordt vooruitgeblikt op de toekomst. Wetenschappers, politici en filosofen worden omringd voor de nieuwste generatie kunstenaars, rappers, breakdancers, operazangers en acteurs van Het Nationale Theater.

“In Het Duel, de nieuwe voorstelling van Het Nationale Theater, doen acteurs verschillende uitspraken over de overlevingskansen van de mens”, legt programmamaker Paul Slangen uit. “Maar ze zijn het er niet over eens welke kant het op zal gaan. Omdat er nu allerlei nieuwe technieken zijn ontwikkeld om ons in de nabije toekomst te kunnen veranderen, organiseren we tijdens De nieuwe mens is HOT verschillende battles waarin wetenschappers, filosofen en politici op een spannende manier met elkaar van gedachten wisselen over wat er gaat gebeuren. Iedereen die benieuwd is naar onze toekomst is van harte welkom.”

Breakdancekampioen en politici

Naast Oosterling sieren Tweede Kamerleden Corinne Ellemaat (GroenLinks) en Pia Dijkstra (D66), dr. Geert Hamer (assistent-professor reproductieve biologie), filosoof Jos de Mul, biotechnoloog Milan Plasmeijer en rappers en breakdancers van Stichting Aight de line-up. De 12-jarige wereldkampioen breakdance, India Sardjoe uit Den Haag, verzorgt de spectaculaire opening. De acteurs van Het Nationale Theater spelen een scène uit Het duel, de nieuwste voorstelling van Het Nationale Theater naar het gelijknamige boek van Anton Tsjechov.

HOT-avonden

Vier keer per jaar organiseert Het Nationale Theater HOT-avonden waarin hete onderwerpen op een kunstzinnige en nieuwsgierige manier worden behandeld. De HOT-avonden zijn er voor de nieuwsgierige mens die geïnformeerd wil worden. Door de bijzondere samenstelling van het programma ontstaat er ruimte om van gedachten te wisselen. Hete onderwerpen ontdoen we van hun scherpe randen door ze kunstzinnig en nieuwsgierig te benaderen. Hierdoor wordt het gesprek geïnspireerd en de discussie vermeden.