Theatertips #3

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Hoofd programmering Marijtje Pronk heeft deze week maar liefst drie theatertips. 

 1: Dangerous Liaisons (Vivaldi)

Keuzes, keuzes… Soms wil je gewoon niet kiezen en tip je méér dan een voorstelling!
Komende week gaat bij ons de operaversie van Dangerous Liaisons in première, naar de wereldberoemde Franse briefroman (ik las laatst ergens: ‘de #Metoo uit de 18e eeuw’). Het verhaal is meerdere keren verfilmd, onder andere met Glenn Close en John Malkovich. Nu is er dan de spiksplinternieuwe operaversie, van ons huisgezelschap OPERA2DAY. Bijzonder is dat er een nieuw libretto is geschreven op muziek van Vivaldi. De vurige en virtuoze operamuziek van de Venetiaanse componist is bezig aan een ware comeback. OPERA2DAY werkt voor deze productie samen met een internationale cast en topmusici van de Nederlandse Bachvereniging. OPERA2DAY werd met La Troupe d’Orphée onderscheiden met de titel Opera van het Jaar, en de vorige productie ‘Hamlet’ werd voor diezelfde prijs genomineerd. Mocht u het missen komende week, zij komen de komende maanden nog terug! Woensdag 16 januari en donderdag 17 januari is Dangerous Liaisons (Vivaldi) te zien in de Koninklijke Schouwburg.

2: De nieuwe mens is HOT

Zeker ook interessant voor uw balboekje: de komende editie van de HOT-avonden. Deze draagt maandag 21 januari de titel De Nieuwe Mens is HOT. Hoe maakbaar is de mens? De Mogelijkheden met nieuwe technologieën lijken eindeloos. Het recente nieuws over de Chinese wetenschapper die ingreep in het DNA van twee babies was booming. Deze avond laten kunstenaars, wetenschappers, filosofen en politici hun licht schijnen over dit onderwerp. Aanwezig zijn o.a.: Dr. Geert Hamer – Assistent professor reproductieve biologie, Milan Plasmeijer – Expert in moleculaire biologie en biotechnoloog, filosofen Henk Oosterling en Jos de Mul en Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet.

3: Kassandra

Last but zeker not least: Het Nationale Theater onderzoekt onder de titel HNT Onbeperkt de integratie en theatraliteit van diverse middelen om een voorstelling toegankelijk te maken voor mensen met een auditieve of visuele beperking. Donderdag 17 januari om 15.00 uur presenteren wij in de HNT Studio's Kassandra, de monoloog van Romana Vrede uit de voorstelling Oresteia van Theu Boermans uit 2018. Om deze monoloog toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden werken wij samen met Nederlandse gebarentolken en een schrijftolk. Voor blinden- en slechtzienden werken wij met live audiodescriptie.
Voor aanvang is er een inleiding. Voor mensen met een auditieve beperking wordt tijdens de inleiding eveneens gewerkt met een schrijftolk. Voor mensen met een visuele beperking is er vooraf een meet & feel. Er zijn nog enkele kaarten. 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie