Kerstactie voor Buddy’s voor Bikkels levert 2315 euro op

do 3 jan

De kerstactie van Het Nationale Theater in Den Haag voor het project Buddy’s voor Bikkels van Buddy Netwerk heeft 2315 euro opgeleverd. Bezoekers hebben ruim gedoneerd om kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte donderdag samen met hun buddy’s naar de familiekomedie De Vrekkin in Koninklijke Schouwburg te laten gaan.

"Ik had het in stilte al stiekem gehoopt, maar nu kan het hardop uitspreken: de bezoekers van Het Nationale Theater hebben niet alleen een groot hart voor cultuur, maar ook een groot hart voor het welzijn van zieke kinderen", zegt projectleider Carmen van Haren van Buddy’s voor Bikkels. "Wat een fenomenaal bedrag is er opgehaald." In totaal hebben 27 buddy’s en bikkels een bezoek gebracht aan de familievoorstelling van NTjong over een schaamteloos rijke familie. Na afloop van de voorstelling hebben zij cakejes versierd in de Paul Steenbergen Foyer en een deel van de cast ontmoet. “We wilden met de actie laten zien dat juist ook de kleine beetjes helpen”, zegt regisseur en artistiek leider Noël Fischer van NTjong, onderdeel van Het Nationale Theater. “Ik geloof echt dat mensen bereid zijn om iets te doen voor een ander.”

Buddy’s voor Bikkels

Stichting Buddy Netwerk is een professionele organisatie die zich specifiek in de regio (groot) Haaglanden inzet voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte, eenzame ouderen en mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Met het project Buddy’s voor Bikkels richt Buddy Netwerk zich specifiek op chronisch en levensbedreigend zieke kinderen van 5 tot 18 jaar. “Het is onze missie om juist deze kinderen en hun gezinnen tijd, aandacht en versterking te bieden. Dat zetten we extra kracht bij door voor hen kosteloos een feestelijke middag in het theater te verzorgen”, zegt Van Haren. “Daarnaast is het ook nog eens leuk voor de buddy’s, die zich het hele jaar vrijwillig inzetten voor de bikkels.”

Over De Vrekkin

Onder meer acteurs Betty Schuurman, Bram Coopmans en Christine van Stralen schitteren in De Vrekkin, een theatervoorstelling vol humor over een familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. De voorstelling is nog tot 13 januari te zien.