Prikkelarme operette in Zaal 3

do 20 dec

Het Nationale Theater (HNT) organiseert op zaterdag 22 december een prikkelarme versie van Steef's Operette Uurtje in Zaal 3 in Den Haag. Deze voorstelling is geschikt voor mensen die als gevolg van bijvoorbeeld hersenletsel, autisme of hoogggevoeligheid niet goed tegen prikkels kunnen. Steef's Operette Uurtje is de tweede voorstelling in het kader van HNT Onbeperkt. Doel hiervan is om voorstellingen toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Tijdens deze prikkelarme voorstelling wordt onder andere rekening gehouden met licht en geluid, er wordt een korte pauze ingelast en bezoekers mogen te allen tijden de zaal verlaten als zij dat willen. Daarnaast richt het theater een stilteruimte in zodat bezoekers even kunnen bijkomen als dat nodig is. ”Wij vinden het belangrijk dat ons actuele aanbod gezien, gehoord, beleefd of gevoeld wordt", zegt initiatiefnemer Saartje Oldenburg van Het Nationale Theater. "De een kan niet zien, de ander niet horen, de ander kan niet tegen prikkels. Maar dat betekent niet dat de zin om uit te gaan of de culturele interesse weg is.” In november is HNT Onbeperkt afgetrapt met een blindentolk die aanwezig was bij King Lear in de Koninklijke Schouwburg. Dit was een enorm succes. Voor deze voorstelling werkt Het Nationale Theater samen met Stichting Onbeperkt Genieten.

Steef's Operette Uurtje

De Volkskrant noemde Steef de Jong ‘de ontdekking van 2017’. Kort daarna ontving hij de Mary Dresselhuysprijs 2017. Steef laat op z’n eigen onnavolgbare wijze de schoonheid zien en horen van operettes uit lang vervlogen tijden. In talloze zeer succesvolle voorstellingen wekt hij doodgewaande genres tot leven zoals onlangs nog in De Modern Art Revue en Orfeo, een drama van karton.

Steef's Operette Uurtje is op zaterdag 22 december om 13.30 in Zaal 3 aan de Constant Rebecqueplein 20A in Den Haag.