Daria Bukvić gekroond tot Ambassadeur van de Verdraagzaamheid

ma 19 nov

Regisseur Daria Bukvić van Het Nationale Theater is op vrijdag 16 november, Internationale Dag van de Verdraagzaamheid, benoemd tot Ambassadeur van de Verdraagzaamheid. 

De prijs is een initiatief van de stichting Paleis van de Verdraagzaamheid. De stichting heeft als doel: het bevorderen van de verdraagzaamheid. Zij doet dit onder andere door initiatieven die de verdraagzaamheid bevorderen, voor het voetlicht te brengen.  

Uit het juryrapport

Na het succesvolle Nobody Home en Othello, heeft regisseur Daria Bukvić samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi, Melk & Dadels. In beide theaterproducties, waarmee ze een groot publiek bereikt laat ze de spelers hun verhaal vertellen op een indrukwekkende, soms licht en soms confronterende toon. Ze verstaat de kunt om de productie zo te maken dat het raakt aan iedereen die in de zaal aanwezig is.
Nobody Home is een ontroerend, kritisch en humoristisch portret van een jonge generatie 
Haar producties vallen in de prijzen en spreken een groot publiek aan en trekken volle en zeer divers samengestelde zalen aan. Daria maakt steeds het gesprek mogelijk, zonder in stereotypen te vervallen, maar juist door de veelzijdigheid neer te zetten van de spelers en maakt daarin gebruik van hun persoonlijke verhalen.