Theatertips #47

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmadirecteur Cees Debets en programmeurs Miel van Teijlingen, Marijtje Pronk en John de Weerd weten als geen ander wat er te zien is. Iedere week geven zij theatertips: voorstellingen die je echt MOET zien!

 1: De Geschiedenis van mijn stijfheid

Programmeur Miel van Teijlingen: "Wunderbaum onderzoekt in De Geschiedenis van mijn stijfheid (vrijdag 23 november, 20.15 uur in Theater aan het Spui in Den Haag) het onvermogen van de Hollanders om soepel te kunnen bewegen. Wunderbaumers Walter Bart en Marleen Scholten wagen zich samen met 10 stijve Nederlanders aan onder andere de klompendans, hakken en jumpstyle om te onderzoeken wat er in het Nederlandse DNA voor zorgt dat we zo stijf zijn. En dan heb ik niet alleen over de moves op de dansvloer. Momenteel werkt Wunderbaum in het Duitse Jena en Walter Bart wist daar tijdens het oefenen al twee klompen kapot te trappen. Ik ben benieuwd of dat in Theater aan het Spui ook gaat lukken!" Leuk weetje: Wunderbaum was genomineerd voor de VSCD mimeprijs 2018 met deze voorstelling.

2: Verhoeven doet Buurtonderzoek


Programmeur John de Weerd: "Na een lange zomer en inmiddels ook herfst van afwezigheid staat aanstaande dinsdag 20 november om 20.00 uur voor het eerst dit seizoen weer Verhoeven doet Buurtonderzoek in Zaal 3! En daar heb ik verschrikkelijk veel zin in. Rob Verhoeven verzamelt namelijk maandelijks een bonte verzameling aan buurtgenoten, Hagenaars en Hagenezen in zijn talkshow, afgewisseld met sketches en muziek.

3: De laatste

Theaterdirecteur Cees Debets: "Dinsdag 20 november om 20.15 uur staat Jack Wouterse in Theater aan het Spui.De Laatste heet zijn solovoorstelling. Jack Wouterse heeft de afgelopen jaren veelvuldig op de planken in onze theaters gestaan. In de meest uiteenlopende creaties. Vorig seizoen bijvoorbeeld nog in Salaam van het Noord Nederlandse Toneel, eerder samen met Arjen Ederveen in Walden, in solovoorstellingen die Alize Zandwijk regisseerde of in Lang en Gelukkig. Nu terug in het theater met een solo over clown Jacob, een terugblik op een rijke carrière waarin humor en tragiek hand in hand gaan!"

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie