Theater aan het Spui in het teken van 'de vrouw'

do 11 okt

Op woensdag 17 en donderdag 18 oktober spelen zowel De Vrouw van Orkater als WO-MAN van Golden Palace in Theater aan het Spui. Beide voorstellingen stellen 'de vrouw' centraal. Daarom vindt er op alle twee de dagen een voor- en nagesprek plaats dat gratis toegankelijk is. Op woensdag 17 oktober zijn Leslie ter Hofte en Karina de Vries, de bedenkers van het lingeriemerk Prude, te gast. Politica Olave Nduwanje verzorgt op donderdag 18 oktober het voorgesprek.

Woensdag 17 oktober: Prude
Op 17 oktober vindt voorafgaand aan de voorstellingen De Vrouw en WO-MAN een gesprek plaats met de bedenkers van het lingeriemerk Prude: Leslie ter Hofte en Karina de Vries. We spreken met hen over de oprichting van het merk, wat hun visie is en hoe het hen verloopt. Daarnaast besteden we aandacht aan hun vernieuwende reclamecampagne en hoe zij zich met deze campagne verzetten tegen het heersende beeld van de vrouw (in de media).

Prude is een lingeriemerk dat schoonheidsidealen wil bevragen om meer acceptatie op te wekken voor het eigen lichaam. "Wij zijn het beu dat vrouwen door sommigen nog steeds gezien worden als van nature preuts. Ons merk wil afrekenen met de nog altijd hardnekkige taboes en misvattingen rondom het vrouwelijk lichaam en seksualiteit. Daarnaast vinden we het ook erg belangrijk dat we tijdens de productie iets kunnen teruggeven aan de maatschappij. Hierdoor hebben we in eerste instantie gekozen om de collectie deels te laten maken in de vrouwengevangenis."

Het voorgesprek is op 17 oktober van 19:30 – 20:00 uur in de foyer van Theater aan het Spui en is voor alle bezoekers vrij toegankelijk. Na de voorstelling De Vrouw kunt u in de zaal blijven zitten voor een nagesprek met de twee acteurs uit het stuk De Vrouw en de twee oprichters van Prude. Moderator is Laura van Zuijlen.


Donderdag 18 oktober: Olave Nduwanje
Op 18 oktober vindt voorafgaand aan de voorstellingen De Vrouw en WO-MAN een gesprek plaats met Olave Nduwanje. Zij was afgelopen gemeenteraadsverkiezingen Kandidaat-Raadslid voor de Haagse Stadspartij, waar ze zich ten doel stelde om verbinding te zoeken. Olave identificeert zich als zwarte non-binaire, transfemme van Burundese afkomst; haar geaardheid is fluïde. Na op vier continenten te hebben gewoond, woont ze tegenwoordig in Den Haag. Ze is een van de auteurs in 'ZWART - Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen' en sinds kort heeft ze haar eigen YouTube-show: Olave Talks.

We spreken met Olave over 'de vrouw als sociaal construct'. Daarnaast bespreken we de concepten 'vrouwelijkheid' en 'mannelijkheid', waar deze wereldwijze feministe ongetwijfeld een kritische noot aan toe te voegen heeft. Olave is schijfster, jurist, veganist, sporter en liefhebber van theater en experimentele kunst.

Het voorgesprek is op 18 oktober van 19:30 – 20:00 uur in de foyer van Theater aan het Spui en is voor alle bezoekers vrij toegankelijk. Na de voorstelling vindt in de foyer een nagesprek plaats met Olave Nduwanje. Moderator is Laura van Zuijlen.


 

tickets