Daria Bukvić krijgt eenmalige talkshow in Stadstheater Zoetermeer

Regisseur Daria Bukvić van Het Nationale Theater in Den Haag is op maandag 15 oktober voor een keer talkshowhost in het Stadstheater Zoetermeer.In oktober is het tijd voor de eerste editie van het seizoen van 360° De avond van Daria Bukvić . Na twee ontzettend succesvolle edities met René van Kooten en daarna Paul Groot ligt de regie nu in de handen van de regisseur van Het Nationale Theater.
Deze Nederlandse theaterregisseur met Bosnische en Kroatische roots heeft afgelopen seizoen met haar landelijk succesvolle voorstellingen in het Stadstheater gestaan en is daarnaast nauw verbonden met Zoetermeer. 

Met een kritische én humorvolle benadering van ingewikkelde maatschappelijke thema's weet de regisseur met voorstellingen als Nobody Home en Othello een groot publiek te bereiken. Deze avond stelt zij zich open door in gesprek te gaan met curator en presentator Stephanie Afrifa, geboren en getogen Zoetermeerse en gewaardeerd gast bij zowel DWDD als Koffietijd. Daarnaast deelt Daria een muzikaal stukje uit haar moederland Bosnië door twee jonge popmuzikanten Bekir Kolic en Haris Alagic -winnaar van The X Factor 2013- live te laten optreden.

Met haar succesvoorstelling Nobody Home over vluchtelingenproblematiek zette Bukvić zich in 2014 in één klap op de kaart als een van de meest toonaangevende regisseurs van haar generatie. Met een kritische én humorvolle benadering van ingewikkelde maatschappelijke thema's weet zij een groot publiek te bereiken. Om deze reden ontving zij in de zomer van 2016 onder meer de Amsterdamprijs voor de Kunst. Bukvić regisseerde verder o.a. 'Jihad', een bewerking van de Belgische hitvoorstelling die radicalisering onder jongeren bespreekbaar wil maken. Sinds 2017 is ze als huisregisseur verbonden aan Het Nationale Theater. Afgelopen seizoen zorgde haar bewerking van Shakespeare's 'Othello voor volle zalen en lovende recensies. Momenteel tourt haar nieuwste voorstelling Melk & Dadels door het land: een humorvolle voorstelling met persoonlijke verhalen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices over de mooie en moeilijkere kanten van opgroeien tussen twee culturen. In 2019 is de voorstelling Onze Straat te bewonderen in de theaters. 

Laat je verrassen door deze avond en leer op een bijzondere manier de persoon achter de bekende Nederlander kennen. 

Foto: Casper Koster

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie