Theaterliefhebber Henk: ‘Ik hou van authentiek’

Het publiek staat centraal bij Het Nationale Theater. Niet meer dan logisch om onze bezoekers eens in de spotlight te zetten. We trappen af met Henk uit Den Haag.

Theaterbezoek is bij Henk niet met de paplepel ingegoten. "Het is een late roeping", zegt de Hagenaar. "Vroeger was er geen geld voor dat soort luxe dingen. Pas nadat de kinderen uit het huis gingen, ben ik meer naar het theater gegaan."


Stok achter de deur

Al zes jaar is Henk een vaste Toneelkijker van Het Nationale Theater in Den Haag. Als Toneel of Danskijker bezoek je een serie voorstellingen samen met een groep. "Je gaat dan naar voorstellingen die je anders waarschijnlijk niet zou zien en het is een stok achter de deur om te gaan. Het kan heel verrassend zijn."


Pinda's van Frits

Bij de start van een nieuw seizoen zet Henk alle voorstellingen in een Excel-bestand en weegt de voor- en nadelen af van de verschillende series. "Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen in het theater, zoals Frits", vertelt de theaterbezoeker. "Dat is echt een toneelfanaat. Frits neemt altijd een zak pinda’s mee voor het napraten. Soms is die nazit leuker dan de voorstelling", lacht hij.

Onvergetelijke voorstellingen

Henk schrijft na afloop altijd een recensie. "Ik ben geen toneelkenner, maar ik kan wel vertellen hoe ik de voorstelling heb beleefd." Onvergetelijke voorstellingen: Ondertussen in Casablanca, Melk & Dadels en La Superba. Minder leuk: Klad van ’t Barre Land. ‘Ik hou wel van wat ‘flauwekullerigs’ op zijn tijd. Ik ben fan van gezelschap De Theatertroep, Firma MES en Golden Palace, maar ook van De Oresteia van Het Nationale Theater heb ik enorm genoten." Waarom heeft het theater zijn hart gestolen? "Ik hou van authentiek. Op tv en in film wordt zo veel gemanipuleerd. In het theater gebeurt het echt voor je ogen", besluit hij. 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie