Orkestbak Koninklijke Schouwburg gevuld met 10.000 liter water

Afgelopen dinsdag is de orkestbak van de Koninklijke Schouwburg onder water gezet. Maar liefst 10.0000 liter water stroomde door het decor van spektakelstuk Ondine, dat deze zomer exclusief te zien is in Den Haag. Regisseur Jeroen De Man waagde zich als eerste in koude orkestbak, die vanaf een brandweeraansluitpunt gevuld werd.

Zomerspektakel Ondine

Deze zomer is Ondine exclusief te zien in de Den Haag. De Koninklijke Schouwburg verandert in een zomerpaviljoen met een viskraam, een kraanwatercocktailbar en een zomerterras op hoogte. Ook is er een fotoexpositie van Stichting Noordzeevis, een pop-up bioscoop en wordt het interieur van een cruise ship nagebouwd in een van de klassieke foyers.


Het verhaal
 

De jonge waternimf Ondine groeit op in een mythisch bos. Ze wast haar haren in de waterval, ze zwemt tussen de vissen en andere waterdieren. Ze is wereldvreemd en tegelijk volledig één met de natuur. Als ze verliefd wordt op ridder Hans, neemt hij haar mee naar het hof. Daar weet de pure Ondine zich slecht staande te houden. De simpelste strategieën om iets gedaan te krijgen, botsen met haar natuur. Als de Koning der Watergeesten zijn wraak komt halen wordt de burcht van de Wittensteins overspoeld, de geesten van het liefdespaar worden verruïneerd. De fonteinen van het paleis spuiten meters hoog. De wereld huilt.

Ondine is van 19 juni t/m 7 juli exclusief te zien in de Koninklijke Schouwburg. 

tickets

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie