Backstage bij Ondine

Fotografe Anneke Hymmen volgt acteur Joris Smit, die ridder Hans speelt in Ondine, op de voet in het repetitieproces. Het zomerspektakel Ondine van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool is van 19 juni tot 7 juli exclusief te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De Ondine-ervaring begint vanaf 19 juni zodra bezoekers aankomen bij het theater aan het Korte Voorhout. Een pop-up terras op palen verrijst voor de Koninklijke Schouwburg waar voorafgaand aan de voorstelling gegeten kan worden. In de foyer staat een viskraam voor een snelle hap en er komt een cocktailbar van waterbedrijf Dunea. “Het is de laatste voorstelling van het seizoen en we gaan er met een knal uit”, zegt De Man. “Dat we drie weken met een voorstelling op dezelfde plek staan is uniek.” Ondine is een verhaal over een fatale liefde. Een watersprookje dat interessant is voor zowel volwassen als voor jongeren (vanaf twaalf jaar). De voorstelling sluit perfect aan bij Feest aan Zee. Dit jaar bestaat badplaats Scheveningen tweehonderd jaar en dit wordt gevierd met talloze activiteiten.

Het verhaal


De jonge waternimf Ondine, gespeeld door Evgenia Brendes, groeit op in een geheimzinnig bos. Ze wast haar haren in de waterval, ze zwemt tussen de vissen en andere waterdieren. Ze is wereldvreemd en tegelijk volledig één met de natuur. Als ze verliefd wordt op Hans ridder von Wittenstein zu Wittenstein (Joris Smit) neemt hij haar mee naar het hof. Daar weet de pure Ondine zich slecht staande te houden. De simpelste strategieën om iets gedaan te krijgen, botsen met haar natuur. Als de Koning der Watergeesten (Mark Rietman) zijn wraak komt halen wordt de burcht van de Wittensteins overspoeld, de geesten van het liefdespaar worden verruïneerd. De fonteinen van het paleis spuiten meters hoog. De wereld huilt.

Foto: Anneke Hymmen

Bekijk het hele album op www.facebook.com/hetnationaletheater

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie