Theatertips #23

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmadirecteur Cees Debets, programmeurs Miel van Teijlingen, Marijtje Pronk en John de Weerd weten als geen ander wat er te zien is. Iedere week geven zij theatertips: voorstellingen die je echt MOET zien!

1: Terror

Theaterdirecteur Cees Debets hoeft niet lang na te denken over zijn tip. De voorstelling Terror die op maandag 4 juni om 20.15 uur te zien is in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag "Terror is een hit. Toen de voorstelling in het najaar hier in première ging waren de reacties zeer enthousiast.
Maandag aanstaande komt de voorstelling nog een keer terug.
Onder anderen Johanna ter Steege, Jeroen Spitzenberger en Clairy Polak nemen het publiek mee in het duivelse dilemma:
Er is een vliegtuig gekaapt en onderweg als vliegende bom naar een bomvol voetbalstadion.
Moet het vliegtuig, met 164 passagiers aan boord, uit de lucht worden geschoten, of mag je nooit de levens van onschuldige burgers opofferen om een veel grotere ramp te voorkomen? U bent de jury en uw oordeel telt, Clairy Polak doet de uitspraak.

2: Vergeef ons

Programmeur Marijtje Pronk van Het Nationale Theater. "Met plezier tip ik Vergeef Ons, die op zaterdag 9 juni om 20.15 is te zien in de Koninklijke Schouwburg. John Cleese schreef er al een boek over: ‘Hoe overleef ik mijn familie?’. In dit familiedrama dat in hoog tempo gespeeld wordt als een soort van live hoorspel, komt het hele emotiespectrum, gelinkt aan fenomeen dat familie heet, voorbij: zwartgalligheid, humor, liefde, radeloosheid, razernij, verdriet. Trouw schreef: ‘Vergeef ons is meestal een heerlijk bizarre en lichtkomische rollercoaster’."
Maar liefst twee topgezelschappen sloegen de handen ineen: Toneelgroep Amsterdam en Toneelhuis Antwerpen, om samen dit familiedrama neer te zetten. Gespeeld door een cast om van te smullen. Onder anderen Steven van Watermeulen, Chris Nietveld, Katelijne Damen en Eelco Smits zijn te zien; van laatstgenoemde werd heet van de naald, namelijk deze week, bekendgemaakt dat hij voor zijn rol in dit stuk genomineerd is voor de belangrijkste Nederlandse theaterprijs voor een acteur in een dragende rol, de Louis d’Or! En De Volkskrant schreef dat Eelco Smits in Vergeef Ons ‘de rol van zijn leven speelt’. Het stuk is geregisseerd door Guy Cassiers, artistiek leider van Toneelhuis Antwerpen. Voldoende redenen dus om te gaan kijken.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie