Publiek en pers lovend over De hereniging van de twee Korea's: 'ontroerend en slapstick'

De hereniging van de twee Korea's van Het Nationale Theater is goed ontvangen door pers en publiek. 'Een energieke, hartverwarmende voorstelling', schrijft de Volkskrant onder meer over de luchtige liefdesvoorstelling die afgelopen zaterdag in première is gegaan in de Koninklijke Schouwburg. "Ik vond het ontroerend, maar ook een beetje slapstick", zegt een toeschouwer.


"Een mooie voorstelling", zegt een andere toeschouwer. "De afwisseling spreekt mij aan. Zo nu en dan word je op het verkeerde been gezet. Het gaat over relaties en mensen. Het is herkenbaar, maar zo nu en dan ook lekker dik aangezet." Het Leidsch Dagblad sluit hierbij aan in de recensie en noemt De hereniging van de twee Korea's een 'sprankelende, licht absurdistische cocktail van vrolijkheid, maar met melancholie en ontroering'.

"Ik vond het een hele fascinerende voorstelling", zegt een andere toeschouwer. Het had voor mij een musical-achtig effect, omdat er ook in gezongen wordt. Het is ook absurdistisch toneel. De scènes lopen op een hele natuurlijke manier in elkaar over. Het is geen zwaar stuk en ook herkenbaar. Met name de bruiloftscène vond ik heel prikkelend."

Het verhaal

De hereniging van de twee Korea's van Het Nationale Theater is een licht absurdistische aaneenschakeling van twintig herkenbare scènes over de lusten en lasten van de liefde. Negen acteurs spelen in regie van Eric de Vroedt 51 rollen. 

Foto: Sanne Peper

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie