Joris Luyendijk in gesprek met Griet Op de Beeck

Journalist, antropoloog én auteur Joris Luyendijk komt in april met een nieuw programma in  Theater aan het Spui. In Eerlijk gezegd gaat Luyendijk in gesprek met beroemde auteurs. De eerste editie vindt plaats op woensdag 25 april met Griet Op de Beeck, schrijfster van het boekenweekgeschenk van dit jaar: Gezien de feiten
 

Eerlijkheid
Luyendijk brak in 2015 door met zijn boek Dit kan niet waar zijn, waarin hij in één klap inzichtelijk maakte hoe ernstig de bankencrisis eigenlijk was. Net als Luyendijk spaart succesauteur Griet op de Beeck haar onderwerpen in hun boeken niet. De theatercolleges gaan dan ook om de noodzaak om eerlijk te zijn: eerlijk tegenover zichzelf, eerlijk te zijn tegenover hun vaders en families, gecombineerd met het talent van de verbeeldingskracht die hun schrijverschap eigen is, levert indringende boeken op waaraan niet te ontsnappen valt.

Griet Op de Beeck
Nieuwsgierig naar haar drijfveren en op zoek naar een gedeelde mentaliteit gaat Joris Luyendijk met Griet Op de Beeck gesprek. Op de Beeck heeft direct vanaf haar debuut Vele Hemels boven de zevende in 2013 furore gemaakt als bestsellerauteur. Haar laatste boek, Het beste dat we hebben, waarin ze openhartig over het seksueel misbruik door haar vader vertelt, deed veel stof opwaaien. Opvallend is dat vrijwel al het werk van Op de Beeck in bewerkte versies in de theaters wordt opgevoerd. Een bijzonderheid die wellicht te verklaren is uit haar theaterachtergrond. Van origine is Griet op de Beeck dramaturg.

De tweede editie van Eerlijk gezegd vindt plaats met auteur Alfred Birney op vrijdag 18 mei in Theater aan het Spui. 

Eerlijk gezegd: Joris Luyendijk in gesprek met Griet Op de Beeck vindt plaats op woensdag 25 april in Theater aan het Spui. 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie