Metropolis #1: 'De Luizenmoeder, maar dan anders"

De Volkskrant bezocht een try-out van Metropolis #1 samen met Saskia Bruines, Wethouder van Onderwijs in Den Haag.

"'Het is De Luizenmoeder, maar dan anders', zegt Bruines (55) na afloop in de foyer van Theater aan het Spui tegen Kirmiziyüz (35). 'Het meest herkenbare vind ik de worsteling. Iedereen doet verschrikkelijk zijn best, maar iedereen zit in zijn eigen silootje. Ze klampen zich vast aan hun eigen taakopdracht, de communicatie ontbreekt. Erica wil als directeur de school op het hoogste niveau krijgen, conciërge Otto probeert de mens in ieder kind te zien, Sophia gaat met haar klas in discussie over samenzweringstheorieën over de holocaust en de aanslagen op Charlie Hebdo. Eén aanpak waarmee je alles oplost, is er natuurlijk niet.'"

"'Theater is gebaat bij conflict. Wij tonen het dilemma', zegt Kirmiziyüz. Zelf koestert hij 'warme herinneringen' aan zijn schooltijd, in de jaren negentig in Zutphen ('de grootste tragedie die wij hebben meegemaakt, was de dood van Kurt Cobain'). De rondgang door het onderwijsveld heeft zijn blik veranderd. 'Ik ben me rot geschrokken, maar ik heb ook bewondering gekregen voor de docenten.'"

Lees het hele artikel in De Volkskrant hier.

Metropolis #1 van Trouble Man & Het Nationale Theater is een actuele en humoristische voorstelling over idealen en schulden, over het gedroomde onderwijs en de weerbarstige realiteit. Gebaseerd op interviews met prominenten uit de Haagse onderwijswereld en op verhalen van leerlingen, politici, bevlogen leraren en teleurgestelde idealisten. De voorstelling gaat op 9 maart in première in Den Haag en daarna op tournee door Nederland.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie