Yela de Koning en Emmanuel Ohene Boafo naar Het Nationale Theater

Yela de Koning en Emmanuel Ohene Boafo zijn de nieuwste aanwinsten van het ensemble van Het Nationale Theater. De acteurs zijn binnenkort al te zien in producties van het Het Nationale Theater: Emmanuel in De hereniging van de twee Korea’s (première za 10 maart), Yela speelt vanaf 19 juni in Ondine.

Eric de Vroedt: “Yela en Emmanuel staan al enige tijd bij Het Nationale Theater op de radar. Yela zagen we tijdens de presentaties van Halfweg, ons project in samenwerking met de toneelscholen, elk jaar groeien. Zij maakte grote indruk met haar afstudeerrollen in De Presidentes van Werner Schwab en Augustus: Oklahoma van Tracy Letts. Emmanuel liep stage in Ondertussen in Casablanca . Niet alleen ontpopte hij zich tijdens de repetities en voorstellingen als een groot talent, ook stal hij de harten van het Haagse publiek dat hem de Guido de Moor Prijs gaf. Ik heb veel zin om met beiden aan de slag te gaan.”

Kerntaak

Talentontwikkeling is een kerntaak van Het Nationale Theater. Het gezelschap biedt zowel op het toneel als in de kantoren en ateliers jaarlijks aan tientallen jonge mensen stage- en werkplekken. Een aantal van hen, waaronder talentvolle regisseurs en acteurs, volgt langdurige trajecten. De acteurs uit de talentenpoule spelen in voorstellingen in de vlakke vloer en in grote zaal, werken met collega’s uit het ensemble en gastacteurs, zijn te zien in omkaderende programma’s zoals de …is HOT -avonden en spelen in regies van verschillende huisregisseurs van het gezelschap.

Biografieën

Yela de Koning (1994) studeerde in 2017 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Bij Het Nationale Theater / Zaal 3 maakte zij met regisseur Loek de Bakker afgelopen zomer de festivalvoorstelling A Very Tired Girl . Vanaf juni speelt zij in Ondine van Het Nationale Theater / Toneelgroep Oostpool (regie: Jeroen De Man).

Emmanuel Ohene Boafo (1993) studeert in 2018 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Afgelopen seizoen ontving hij de Guido de Moor Prijs voor zijn rol in Ondertussen in Casablanca bij Het Nationale Theater / Toneelgroep Oostpool (regie: Jeroen De Man). Verder speelde hij dit jaar in Neelie! van Toneelgroep Suburbia. In 2013 speelde hij de hoofdrol in de film Exit van Boris Paval Conen. Vanaf 6 maart is hij te zien in De hereniging van de twee Korea’s (regie: Eric de Vroedt).

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie