Voormalig Commandant der Strijdkrachten geeft college in Koninklijke Schouwburg

Voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm geeft op maandag 12 maart om 20.15 uur een theatercollege in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het theatercollege Levensles gaat over leiderschap en vertrouwen en het verlies van zijn zoon Dennis als gevolg van een bermbom in Afghanistan. ''Een van de belangrijkste sleutelmomenten uit mijn leven was toch de keus om militair te worden. Een tweede sleutelmoment is zeker het verlies van onze zoon”, zegt Van Uhm.

In het theatercollege vertelt de oud-Commandant der Strijdkrachten onder andere over respect en vertrouwen, elkaar proberen te begrijpen zonder vooroordelen en de verantwoordelijkheid nemen. Hij houdt het publiek een spiegel voor en staat open voor vragen. ''Mijn theatercollege heb ik Levensles genoemd, omdat ik graag voor jong en oud vanuit mijn ervaring duidelijk wilde maken wat belangrijk is in het leven", zegt Van Uhm.

Van Uhm komt uit een bakkersfamilie, maar wilde graag het leger in. Dat deed hij en schopte het tot Commandant der Strijdkrachten, de hoogste militaire positie binnen de krijgsmacht. ''Ik werd als jonge jongen geïnspireerd door een filmpje dat ik zag van Winston Churchill. Met zoveel overtuiging dat ik echt diep onder de indruk was. Dat is leidinggeven.’’ Zijn betoog bij TEDx is door meer dan een miljoen mensen bekeken.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie