Acteurs trotseren kou op Scheveningse strand voor fotoshoot Het Duel

Het duurt nog even, maar op 12 januari 2019 komt Het Nationale Theater in Den Haag met een toneelbewerking van Tjechovs roman Het Duel. De voorstelling gaat op die datum première in de Koninklijke Schouwburg. Donderdag zijn de publiciteitsfoto's gemaakt op het strandvan Scheveningen met onder meer acteurs Jacob Derwig, Joris Smit, Jaap Spijkers, Hein van der Heijden, Teun Luijx, Jacqueline Blom, Rabbi Jallo en Violet Braekman. "Het was koud, maar het licht was prachtig", zegt Joris Smit, die zelf ook een fervent fotograaf is.

Jeroen De Man regisseert zijn eerste Tsjechov in de grote zaal, een toneelbewerking van Het duel, waarin de schrijver liefdevol zijn meest liefdeloze personages schetst. In een dorp op de grens van Europa en Azië botst de dolende dertiger Lajevski op de sociale conventies van de plaatselijke goegemeente. Het loopt uit op een amateuristisch duel met de hardvochtige wetenschapper Von Koren. Hoe gaan we om met mensen die de sociale conventies niet kunnen of willen volgen?

Acteur Joris Smit, onderdeel van het vaste ensemble van Het Nationale Theater, kijkt uit naar de repetities die in het najaar van start gaan. "Het wordt een mooi duel. En met Jacob Derwig 'stoeien' op het strand voor de fotoshoot was hartstikke leuk. Ook de rest van de cast is erg mooi. Ik kijk er naar uit." 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie