Theatertips #7

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmadirecteur Cees Debets, coördinator programmering & programma’s Joost de Kleine Beek en programmeurs Miel van Teijlingen, Marijtje Pronk en John de Weerd weten als geen ander wat er te zien is. Iedere week geven zij theatertips: voorstellingen die je echt MOET zien! 

1: Romeo & Julia

Programmeur Miel van Teijlingen tipt Romeo & Julia: “Ik kijk al het hele jaar uit naar de week waarin Romeo & Julia van Toneelgroep Oostpool naar Theater aan het Spui komt. Niet alleen om deze romantische Shakespeare-klassieker op Valentijnsdag in Theater aan het Spui te mogen presenteren maar ook omdat het een geweldige voorstelling is. Er staat een club geweldig getalenteerde acteurs op het podium die aan de haal gaan met een zwaar verbouwde tekst van Romeo & Julia. De Volkskrant schreef over de auteurs en de tekst: Hulst en Tarenskeen mengen hoog en laag, toen en nu, plat en poëtisch zo gretig en virtuoos dat een verbijsterend, fonkelnieuw taalbrouwsel ontstaat, niet gewoon eigentijds maar zelfs futuristisch... Ronduit briljant.” De voorstelling is te zien van 13 t/m 15 februari om 20.15 uur en op 14 februari kan je ook met jouw Valentijn voorafgaand aan de voorstelling lekker komen eten in de Foyer van Theater aan het Spui. Doen! Vooral als je echt indruk wilt maken op je date.”

2: Studio Paradijs


“Nog niet iedereen weet van het bestaan van een heel bijzondere activiteit in eigen huis: Studio Paradijs", steekt programmeur Marijtje Pronk van Wal. Dit zijn speciale avonden in ons kleine zoldertheatertje Het Paradijs, waar u de acteurs en de makers van het Nationale Theater (bijna) kunt aanraken, bevragen en zelfs ruiken. Wat er gebeurt in Studio Paradijs is telkens anders: het kan een proeve of lezing zijn van een nieuw stuk of idee, een kijkje in de keuken van het theatervak, een duik in de geschiedenis van het toneel, een theatraal interview met makers of acteurs en nog veel meer. Het is in ieder geval iedere keer verrassend, met bijna altijd ruimte en tijd voor een nagesprek. Maandag 12 februari om 20.00 uur geven acteurs Bram Coopmans en Joris Smit acte de presence met ‘Ons Dorp in Het Paradijs in de Koninklijke Schouwburg. Een nietsontziende ontleding.’ Joris en Bram komen allebei uit een dorp waar ze als kind niet gelukkig waren, maar wat hen wel heeft gevormd tot de acteurs die ze nu zijn. Een performance over gecamoufleerde haat, slappe wraak en liefde voor tegendraadsheid.”

3: Woef Side Story

Directeur Programmering Cees Debets raadt iedereen Woef Side Story van Theater Rotterdam aan die op zaterdag 17 februari (19.30 uur) en op zondag 18 februari om 14.00 uur te zien is in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. 
“Het Ro Theater heeft een jarenlange en zeer succesvolle traditie opgebouwd met de familievoorstellingen van Pieter Kramer. En ook nu ze Theater Rotterdam heten gaat het door want Woef Side Story is er één die past binnen die traditie. Het is een remake van de gelijknamige hit uit 2012/2013. Toen kreeg deze voorstelling de prijs voor de beste musical van 2013. Het verhaal over Toto, de straathond en Marina, de bloedmooie rashond. Ze zijn hartstochtelijk verliefd. Hun liefde mag echter niet bestaan. Zoals we kennen uit Romeo en Julia. Zoals we kennen uit West Side Story maar dan geblaft. Dit is wat je noemt een hilarische en ontroerende familievoorstelling.”

4: Liefde Is HOT


Programmeur Joost de Kleine Beek zegt dat Liefde is HOT een absolute 'must' is om te zien. “Aanstaande woensdag -24 februari- vieren wij de liefde in de Koninklijke Schouwburg, in de vijfde editie van onze serie …Is Hot. Er is een speciaal door ons samengesteld programma met dans, muziek en theater en met maar een doel: het publiek in vervoering brengen met hartveroverende podiumkunst! Vooraf is er een intiem diner dansant met Surinaamse soulzanger Edje Rust in theatercafé Wasserman, en onthullen zes kunstacademiestudenten een video-installatie over de liefde in de Paul Steenbergen Foyer. Verras uw lief eens met iets anders dan een roos... Kom deze Valentijsdag naar Liefde is HOT!”  Liefde is HOT vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg op Valentijnsdag om 20.15 uur. 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie