Campagnebeeld Ondine gemaakt in Haags zwembad

Watersprookje Ondine wordt het zomerspektakel van 2018 van Het Nationale Theater en Theatergroep Oostpool. Daar hoort een campagnebeeld bij met een heleboel water. Daarom is deze week het campagnebeeld geschoten in een Haags zwembad.

Regisseur Jeroen de Man stond deze week niet in het theater, maar tussen de chloordampen om de fotoshoot te regisseren. Er wordt flink uitgepakt voor Ondine. Er komen metershoge fonteinen, een waterbak, regen mist en een waterval op het podium. De cast bestaat uit Evgenia Brendes, Joris Smit, Mark Rietman, Jaap Spijkers, Romana Vrede, Hein van der Heijden, Yela de Koning, Antoinette Jelgersma en Stefan de Walle.

Het verhaal

De jonge waternimf Ondine groeit op in een mythisch bos. Ze wast haar haren in de waterval, ze zwemt tussen de vissen en andere waterdieren. Ze is wereldvreemd en tegelijk volledig één met de natuur. Als ze verliefd wordt op ridder Hans, neemt hij haar mee naar het hof. Daar weet de pure Ondine zich slecht staande te houden. De simpelste strategieën om iets gedaan te krijgen botsen met haar natuur. Als de Koning der Watergeesten zijn wraak komt halen wordt de burcht van de Wittensteins overspoeld, de geesten van het liefdespaar worden verruïneerd. De fonteinen van het paleis spuiten meters hoog. De wereld huilt.

Ondine is van 19 juni tot 7 juli te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie