Othello-scriptlezer: 'Ik heb me geen minuut verveeld'

Tientallen mensen hebben voorafgaand aan de premiere van Othello het script gezamelijk gelezen. Donderdag hebben zij samen de try out bezocht in de HNT Studio's in Den Haag. Er stond een mooie Othello-taart voor hen klaar. "De kans om script en spel met elkaar te vergelijken, was een fantastische ervaring", zegt Loekie, die samen met haar leesclub heeft deelgenomen. "Ik was heel nieuwsgierig naar het eindresultaat. Ik vond het geweldig."

"De voorstelling was weer compleet anders dan het script. Het einde is aangepast: dat vond ik een grote verrassing", zegt Marijke, die onder de indruk is van deze moderne versie van Othello. "Er is onwijs goed gecast." Ze was met name onder de indruk van Rick Paul van Mulligen. "Die speelde Jago fantastisch. God, wat een engerd zette hij neer. Verder paste alles bij elkaar: de kostuums, muziek. Echt een geheel." 


Ook Sipphora is onder de indruk. "Grandioos. Het gekke is dat als je het script leest de woorden veel harder binnenkomen. Het is heel anders geworden dan ik dacht." Emma vindt dat het stuk door het lezen van het script al een stuk meer gaat leven. "We hebben het er in een avond doorheen gejast. Ik mocht Jago 'spelen'. Heerlijk: hoe gemener, hoe beter!"
Karin vindt de moderne bewerking van deze Shakespeare-klassieker erg geslaagd. "Het was niet overdreven modern, maar ook niet ouderwets." De voorstelling duurt zo'n twee uur. "Dat vond ik van tevoren wat lang. Maar ik heb me geen minuut verveeld: opeens was het voorbij. Wat is het snel gegaan. Ik ben echt onder de indruk." 

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie