Valentijn bij Het Nationale Theater

Het Nationale Theater organiseert met Valentijn een speciaal programma. Zowel in Theater aan het Spui als in de Koninklijke Schouwburg zijn er voorstellingen te zien rondom de liefde en kan er vooraf romantisch gegeten worden tijdens het Diner Dansant voorafgaand aan Liefde is HOT of het Italiaanse Diner voorafgaand aan Romeo & Julia.

Liefde is HOT

Op woensdag 14 februari presenteert Het Nationale Theater de zesde editie van de HOT-avond: Liefde is HOT. Een bomvol programma vol romantiek en ontroering.

Het programma

Laat u ontroeren door het Matangi-strijkkwartet, prachtige de liefdesduetten van de Dutch Don’t Dance Division, de Surinaamse soulzangers Ed Rust en Angel Aruna en de Arabische sterzanger Najib Cherradi. Ook krijgt u een voorproefje van de mooiste liefdesscenes uit de nieuwe voorstelling van Eric de Vroedt: De hereniging van de Twee Korea's. Daarnaast biedt filosoof Maarten Doorman ons inzicht in onze gevoelens en worden er Shakespeare-sonnetten voorgedragen.

Diner Dansant
Geniet voorafgaand aan Liefde is HOT van het speciale Diner Dansant in Theaterbrasserie Wasserman. Met de mooiste soulballads van Edje Rust en Bollywood lovesongs van Angel Aruna. Schuifel met uw geliefde op de dansvloer onder de kroonluchter.

Liefde is HOT vindt plaats op woensdag 14 februari in de Koninklijke Schouwburg.


Romeo en Julia

Romeo en Julia, wie kent ze niet? Deze Shakespeare-klassieker is misschien wel een van de meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en te inspireren. In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar.

Regisseur Marcus Azzini (Angels in America, On the Road) laat zich opnieuw door dit verhaal inspireren. Zoals Romeo en Julia een antwoord zoeken in hun liefde zoekt Azzini naar nieuwe antwoorden en ontdekkingen in dit klassieke drama. Waar gaat dit stuk dat een onmogelijke liefde toont nu eigenlijk echt over? Waar komt de haat vandaan? En is het naïef om te denken dat we haat met liefde kunnen bestrijden?

Romeo en Julia is op di 13 t/m do 15 februari te zien in Theater aan het Spui.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie