Stefan de Walle en Anniek Pheifer in Het leven is Vurrukkulluk

Acteurs Stefan de Walle en Anniek Pheifer van Het Nationale Theater zijn te zien in de film Het leven is vurrukkulluk. De Walle: "Dit was een fantastisch project om aan mee te werken." Het grote publiek kan sinds 25 januari naar de feelgoodfilm naar het gelijknamige boek van Remco Campert. 

In de film worden drie verschillende liefdesrelaties gevolgd in Amsterdam, die verbonden zijn door verlangen, hoop en geluk.  Tijdens een heerlijke lentedag ontmoeten twee beste vrienden, Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz) elkaar in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda (Romy Louise Lauwers) ontmoeten. Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta (Anniek Pheifer) en Ernst-Jan (Teun Kuilboer). Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen.In het laatste liefdesverhaal komen oud-geliefden Rosa (Willeke van Ammelrooy) en Kees (Stefan de Walle), elkaar na decennia weer tegen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

De Walle: "Ik speel een zwerver al jaren rondloopt in het Vondelpark, die zijn jeugdliefde jaren geleden uit het oog is verloren." Allebei lopen ze om totaal verschillende redenen al jarenlang rond in het Amsterdamse Park. ,,Willeke is een ontzettend leuke en vrolijke vrouw om mee samen te werken. Ze klaagt nooit, zelfs niet tijdens nachtopnamen. Die doorstond ze met verve." Ook over regisseur Frans Weisz is hij de acteur erg te spreken. "Een regisseur met tomeloze energie. Als hij niet tevreden is met een scène gaat hij door tot het wel goed is." 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie