Theatertips #4

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmadirecteur Cees Debets, coördinator programmering & programma’s Joost de Kleine Beek en programmeurs Miel van Teijlingen, Marijtje Pronk en John de Weerd weten als geen ander wat er te zien is. Iedere week geven zij theatertips: voorstellingen die je echt MOET zien!

1: Holland Dance Festival

Directeur programmering Cees Debets: “Dans, ik tip dans! Niet één voorstelling maar een hele reeks in een geweldig festival: Holland Dance Festival.
Prinses Beatrix opent het festival feestelijk in het Zuiderstrandtheater en vanaf dat moment komen dansers uit de hele wereld daar bijeen, en op de podia van Korzo en Theater aan het Spui.
Prachtige voorstellingen van internationale gezelschappen, bekende choreografen als Jiri Kylian en Matts Ek, jonge talenten, ervaren oude bekenden.
“Een wereld met meer passie, beweging en verbinding” is het motto van Holland Dance. Ze maken dans voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, sociale of culturele achtergrond. Daarom ontvangen we dit festival zo graag ook in Theater aan het Spui!”

2: Dancing Grandmothers


Ook programmeur Miel van Teijlingen heeft zin in het Holland Dance Festival. “Ik kijk uit naar Dancing Grandmothers in het Holland Dance Festival. Een absolute ‘feel good’-voorstelling van de Zuid-Koreaanse choreografe Eun-Me Ahn, alias ‘de Pina Bausch van Seoul’. Ahn trok door haar vaderland Korea en ontdekte dat alle vrouwen die zij tegenkwam gelukkig oogden wanneer ze hen vroeg om te dansen. De voorstelling combineert flowerpower, folklore en electro en wordt gedanst door jong en oud. De Koreaanse oma’s in Dancing Grandmothers stelen wereldwijd alle harten. Na het grote succes in andere landen is nu eindelijk Nederland aan de beurt!”  Kom op vrijdag 26 januari en op zaterdag 27 januari kijken naar de dansende oma's in Theater aan het Spui.

3: Voor altijd duurt een jaar


Programmeur John de Weerd tipt de voorstelling Voor altijd duurt een jaar. “Simon Heijmans is nieuw in Zaal 3. Hij studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool en werkte sindsdien als acteur bij diverse gezelschappen als Het Nationale Theater, MaasTD, in de voorstelling Warhorse en had hij gastrollen in diverse televisieseries. Dit is zijn eerste zelfgemaakte solovoorstelling waarbij hij zich door Marc-Marie Huijbrechts liet coachen. Ik ben ontzettend benieuwd naar het resultaat! Voor altijd duurt een jaar is op vrijdag 26 januari te zien in Zaal 3 om 20.30 uur.

4: De poezieboys


Coördinator Programmering en programma’s Joost de Kleine Beek tipt De poezieboys! “Deze twee jonge theatermakers vinden elkaar in hun liefde voor poëzie en brengen die over op hun publiek met energieke performances over hun favoriete dichters. Nadat ik hen zwetend, spugend en vloekend het oeuvre van cultheld Alan Ginsberg zag aanvallen in een minuscuul zaaltje op theaterfestival De Parade was ik verkocht. Ik liep met een rood hoofd en een opgewonden gevoel naar buiten. Zo opwindend is een poëzieavond zelden! Volgend weekend gaan De Poezieboys in Zaal 3 aan de haal met het werk van de excentrieke Vlaming Paul van Ostaijen. Klinkt goed!” Kom langs op zondag 28 januari om 14.00 uur in Zaal 3.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie