Het Nationale Theater doet mee aan Nacht van de Vluchteling

Het Nationale Theater (HNT) doet in de nacht van 16 op 17 juni mee aan de Nacht van de Vluchteling. Vorig jaar heeft het HNT-team 2400 euro opgehaald met de sponsorloop van 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. Dit jaar hopen de deelnemers nog meer geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling. "We need you", roept Michelle de Vries van de techniekafdeling op.

In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Utrecht en van Amsterdam (via Broek in Waterland) terug naar Amsterdam. Het startschot klinkt voor alle edities om precies 00:00 uur middernacht. Het team van Het Nationale Theater bestaat vooralsnog uit Michelle de Vries, Marjolein de Jong, Rixt Mekenkamp en Andrea Versteeg.

Het doel? Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie