Theatertips #52 #1

Welke voorstellingen die komende week en de week erop (in verband met de kerstvakantie) te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmadirecteur Cees Debets, Joost de Kleine Beek (coördinator programmering en programma’s) en programmeurs Miel van Teijlingen, Marijtje Pronk en John de Weerd vertellen welke voorstellingen je echt MOET zien.

1: Eenzame begeerte 


Programmeur Miel van Teijlingen tipt: "Ik ben heel nieuwsgierig naar de voorstelling Eenzame begeerte die regisseur Olivier Diepenhorst heeft gemaakt bij Theatergroep Suburbia. Vaste bezoekers van Theater aan het Spui kennen hem van zijn voorstellingen Smekelingen en Het Leven is droom die hij maakte bij Toneelschuur Producties. Bij Suburbia heeft hij twee topacteurs top zijn beschikking: Lot van Lunteren (o.a. The Family) En Stefan Rokebrand (Herman Brood in Chez Brood). Trouw schreef: 'De sterke acteurs en de wrange poëzie die Eenzame begeerte bevat, tillen deze sappige voorstelling ver boven een gemiddeld relatiedrama uit.' **** Dat belooft wat!" De voorstelling is op dinsdag 10 januari om 20.15 uur te zien in Theater aan het Spui!

2: Gif


"Ik tip alvast iets heel bijzonders vooruit: de meervoudig bekroonde en door pers en publiek bejubelde voorstelling Gif van NT Gent!", vertelt programmeur Marijtje Pronk. Gif is op dinsdag 9 en woensdag 10 januari te zien in de Koninklijke Schouwburg om 20.15 uur. "Het is ons gelukt deze productie als succesreprise terug te halen naar Den Haag, de voorstelling is in Nederland slechts op enkele plekken te zien. Grijp dus uw kans. Topacteurs Elsie de Brauw en Steven Van Watermeulen spelen in een regie van niemand minder dan Johan Simons. Elsie de Brauw werd voor haar rol onderscheiden met de Theo d’Or, de meeste prestigieuze acteursprijs van Nederland. Schrijfster Lot Vekemans werd voor haar tekst bekroond met de Taalunie Toneelschrijfprijs en het Haagse publiek verkoos de voorstelling tot beste voorstelling van het jaar 2011 in de vorm van de Toneelkijkersprijs."
Hein Janssen van de Volkskrant schreef: ‘Verdriet op toneel ziet er vanaf nu uit zoals Elsie de Brauw daar in Gif magistraal vorm aan geeft.’ "Een niet te missen voorstelling voor iedereen die van toneel houdt", besluit Pronk.

3: De Revisor


Cees Debets, directeur programmering, weet wel welke voorstelling je niet kan missen: De Revisor. "Mark Rietman, Joris Smit werden genomineerd voor de Nederlandse toneelprijzen toen De revisor twee jaar geleden met veel succes op tournee was.
Nu terug exclusief in Den Haag: een groot ensemble, een mix van klucht, tragedie, musical, topacteurs en een confettikanon. En omdat de Koninklijke Schouwburg in kerstsfeer is, met lichtjes, gluhwein en rode konen, is het een ideale manier om een van je feestdagen in te vullen!" De Revisor is van 22 tot 28 december te zien in de Koninklijke Schouwburg.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie