Theatertips #51

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmadirecteur Cees Debets, Joost de Kleine Beek (coördinator programmering en programma’s) en programmeurs Miel van Teijlingen, Marijtje Pronk en John de Weerd vertellen welke voorstellingen je echt MOET zien.

1: DIDO DIDO


Deze week tipt Cees Debets de dansvoorstelling DIDO DIDO die op dinsdag 19 december om 20.15 uur te zien is in Theater aan het Spui. “Straks, in januari 2018 Holland Dance Festival weer in huis, nu eerst een voorstelling van Nicole Beutler. Ik heb de voorstelling nog niet gezien maar de muziek van Purcell vind ik prachtig. Dat hier de aria ‘Remember Me, But Ah! Forget My Fate’ vooral live aan bod komt maakt het extra spannend.”
 

2: Pruikje + Lava + Opaque/Opaak


Volgens programmeur John de Weerd is deze voorstelling die op woensdag 20 december om 20.00 uur te zien is een must-see. ,,Ik leerde Marieke de Zwaan kennen tijdens een werkweek van de Performance Opleiding van de Toneelacademie Maastricht die wij jaarlijks in Zaal 3 organiseren. Een geweldige performer waar we nog veel van gaan horen. Toen ik haar uitnodigde om iets te komen laten zien in Zaal 3 besloot ze samen met haar beste vrienden te komen. Marieke woont namelijk met Anna-Luka da Silva, Rosanne Groenendijk, Kaz Schonebeek en Rosie Sommers (allen afgestudeerd Toneelacademie Maastricht / KASK Gent) op een klein kasteel in Brussel. Op 20 december organiseren zij een op maat gemaakte tripple-bill in Zaal 3.”3: De felomstreden kroon


Joost de Kleine Beek en Miel van Teijlingen kijken uit naar de komst van het Antwerpse Zuidpool op woensdag 20 december om 20.15 uur in Theater aan het Spui. “We zijn er trots op om dit geweldige Vlaamse gezelschap weer te mogen ontvangen! Dit keer speelt de acteursgroep De felomstreden kroon, een geheel door Tom Lanoye herschreven versie van het koningsdrama Edward II. Uiteraard over het verkrijgen en behouden van macht, maar vooral: over de strijd tussen het hoofd en hart. Zeer de moeite waard voor de liefhebbers van spannend teksttheater. Extra bonusreden: de muziek werd gecomponeerd door cultheld Mauro Pawlowski, die eerder de Europese poppodia onveilig maakte met zijn band Evil Superstars en het legendarische dEUS. Straf!”4: Den Haag is HOT


Voor Marijtje Pronk springt er één voorstelling er deze week bovenuit: Den Haag is HOT op maandag 18 december om 20.15 uur in de Koninklijke Schouwburg. "Hot en happening: sinds kort presenteren wij de HOT-avonden die steeds een ander thema hebben. Gasten zijn bekende en minder bekende mensen uit onder meer de theaterwereld, muziek, politiek, sport, media, literatuur en wetenschap", vertelt Pronk.
"Op maandag 18 december is het tijd voor Den Haag is HOT, een groengele avond vol Haagse Pracht. Niemand minder dan behangkoning John van Zweden, ADO-voetballer Tommie Beugelsdijk, historica Valika Smeulders en oud-burgemeester Wim Deetman vertellen over hun fascinatie voor Den Haag, hoe de stad vroeger was en hoe de stad er volgens hen in de toekomst uit moet gaan zien. Acteur Mark Rietman bezingt op eigen wijze de mooiste stad achter de duinen. En er worden toekomstwensen voor de stad uitgesproken door acht lijsttrekkers. Met: presentatrice Jellie Brouwer, zangeres/actrice Naomi van der Linden en natuurlijk met de Nationale Theater-Huisband.”

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie