Troje Trilogie wint toneelkijkerprijs

Troje Trilogie van Toneelschuur Producties wint de Toneelkijkerprijs 2016/2017 van Theater aan het Spui. Paul Knieriem regisseerde de tekst van Koos Terpstra uit 1994. Na 22 jaar was het legendarische epos van Koos Terpstra opnieuw in het theater te zien. De voorstelling is ook geselecteerd door het Nederlands Theater Festival.DOWNLOAD HIER DE BUNDEL MET ALLE RECENSIES

 

Het leven is droom van regisseur Olivier Diepenhorst, eveneeens van Toneelschuur Producties, eindigde op een tweede plaats. De derde plaats was voor Esther Scheldwacht en Kees Hulst met de voorstelling Hoe mooi alles over Tineke en Leo Vroman.

 

De prijs
De toneelkijkerprijs is een echte publieksprijs. De juryleden zijn geïnteresseerden maar geen professionals en kunnen gezien worden als een dwarsdoorsnede van het publiek van Theater aan het Spui.

 

Toneelkijkerproject
De toneelkijkerjury bestaat uit 200 ‘toneelkijkers’, die in vier groepen bijna 50 voorstellingen bezoeken in Theater aan het Spui. Allemaal voorstellingen van kleine en middelgrote toneelgezelschappen. De meeste voorstellingen gaan gepaard met een voor- of nabespreking en iedere voorstelling wordt beoordeeld door alle juryleden die er ook recensies over schrijven. Winnaars in het verleden zijn onder andere het Ro Theater, MightySociety, Jakop Ahlbom, Erik Whien bij Toneelgroep Oostpool en vorig seizoen Toneelgroep Amsterdam.

Accepteert u onze cookies?

Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.

Meer informatie