Theatertips #50

Welke voorstellingen die komende week te zien zijn bij Het Nationale Theater mag je echt niet missen? Programmadirecteur Cees Debets, coördinator programmering & programma’s Joost de Kleine Beek en programmeurs Miel van Teijlingen, Marijtje Pronk en John de Weerd weten als geen ander wat er te zien is. Iedere week geven zij vijf theatertips: voorstellingen die je echt MOET zien!

1

Cees Debets: “Ifigeneia Koningskind door NTjong speelt op woensdag 13 december voor het laatst. Na een zeer succesvolle tournee door het land is dit de laatste kans om deze prachtige klassieker mee te maken. ‘Een glasheldere voorstelling, gelukkig mét belletjes lucht’, zegt de Volkskrant, tel daarbij de fantastische cast op en u weet, dit wil ik niet missen.”

2

Martijtje Pronk:Kinderen van Judas op vrijdag 15 en zaterdag 16 december om 20.15 uur in Theater aan het Spui voor als je een wonderlijke, soms hilarische en gegarandeerd vreemde avond wilt beleven. En natuurlijk ook vanwege de volgende aansprekende zin uit de publiciteitstekst: ‘De Man mengt Southpark-humor met 19e eeuwse romantiek en fantasy-filmcitaten’. Niet vergeten om vooraf met draculatandjes op de foto te gaan!”
De programmeur gooit er nog een extra tip tegenaan: “Studio Paradijs met Joris Smit en Bram Coopmans op maandag 11 december in Het Paradijs in de Koninklijke Schouwburg om 20.00 uur. Een performance over het opgroeien in een dorp en hoe je daar acteur van kunt worden.”


3

Miel tipt: Wunderbaum - Superleuk, maar voortaan zonder mij die op donderdag 14 december om 20.15 uur te zien is in Theater aan het Spui. Het immer spannende collectief van theatermakers Wunderbaum neemt in deze voorstelling de amusementscultuur onder de loep en gingen hiervoor een week lang aan boord van een cruiseschip.


4

Joost tipt: The Nation van Het Nationale Theater die van 15 tot en met 17 december terugkeert naar de Koninklijke Schouwburg. De marathonvoorstelling die vijf uur duurt start op vrijdag en zaterdag om 18.00 uur en op zondag om 15.00 uur.  “Een schot voor open doel: de spannendste theaterervaring van het jaar komt gewoon uit eigen koker. The Nation is niet een te missen avond diepgravend entertainment vol acteergeweld. Je best bestede 5 uur van het jaar."

5

Over Boeken in Zaal 3 is de insidertip van John. “Volgende week woensdag 13 december om 20.30 uur vindt dit boekenprogramma van Kees ’t Hart plaats. In Over Boeken staan niet de schrijvers centraal, maar de boeken. Maandelijks leest een nieuw panel van geopinieerde Nederlanders drie boeken die worden besproken en is er ruimte voor een debuterende schrijver. Het panel op 13 december bestaat uit Jet de Ranitz (InHolland), Marie Jeanne de Rooij (Galerie Nouvelle Images) en Benno Tempel (directeur Gemeentemuseum). Ik verheug me enorm op deze nieuwe boekenclub!”

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie