Bram Suijker wint Piket Kunstprijs 2017

Acteur Bram Suijker van Het Nationale Theater heeft maandag de Piket Kunstprijs in de categorie toneel in de wacht gesleept in het Korzo Theater in Den Haag. Kunstenaar Julien Guettab (schilderkunst) en choreograaf Astrid Boons (dans) en Rebecca van Leeuwen (juryprijs) van jeugdtheaterschool Rabarber zijn ook in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Piket Kunstprijzen 2017. De prijs voor kunstenaars onder de 30 jaar is uitgereikt in het Korzo Theater.

Het Nationale Theater kon niet verliezen tijdens de uitreiking van de Piket Kunstprijzen 2017. Maar liefst drie acteurs van het Haagse toneelgezelschap hadden een nominatie op zak in de categorie toneel: Sallie Harmsen, Vanja Rukavina en Bram Suijker. Het oordeel van de jury: "Bram is een acteur die zich voortdurend weet te ontwikkelen. Hij heeft de jury dit jaar overtuigd met zijn rol in het toneelstuk Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort). Daarin laat hij veel verschillende kanten van zichzelf zien. Hij is vanaf het eerste moment volop aanwezig en neemt het publiek mee, maar hij kan ook goed doseren. Hij is geloofwaardig en weet ontroering en humor tijdens een voorstelling over te brengen op het publiek. Bram kan zichzelf heel goed transformeren; hij weet hoe hij zijn stem en lichaam moet inzetten en overtuigt daarmee in zijn rollen. Het spelplezier straalt er ook vanaf. Hij is het afgelopen jaar zo gegroeid dat hij als acteur een voorstelling kan dragen. De jury ziet dat hij zelfstandiger en meer volwassen is geworden. Hij heeft zich inmiddels al meerdere jaren verbonden aan Het Nationale Theater en daarmee aan Den Haag." 

Piket Kunstprijzen
Met de Piket Kunstprijzen ondersteunt de Stichting mr. F.H. Piket jonge kunstenaars onder de 30 jaar in de disciplines schilderkunst, dans en toneel; de prijs wordt sinds 2014 uitgereikt. Jaarlijks wordt iedere winnaar een check t.w.v. 8.000 euro toegekend. Daarbij wordt ieder jaar ook een award ontworpen door een bekend beeldend kunstenaar die de winnaars en genomineerden in ontvangst mogen nemen tijdens de uitreiking. Dit jaar werd de award gemaakt door kunstenaar Florentijn Hofman. Hij reikte gisteravond zelf de beelden uit.

Bram Suijker is momenteel te zien in Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort) en tijdens de feestdagen in De revisor.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie