Nieuwe namen bekend voor Den Haag is HOT!

Op maandag 18 december organiseert Het Nationale Theater ‘Den Haag is HOT’ in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Een nieuwe editie in de … is HOT-reeks. De Koninklijke Schouwburg biedt het podium aan prominente Hagenaars met een hart voor de stad. Behangkoning John van Zweden, ADO-voetballer Tommie Beugelsdijk, historica Valika Smeulders en oud-burgemeester Wim Deetman vertellen over hun fascinatie voor Den Haag, hoe de stad vroeger was en hoe de stad er volgens hen in de toekomst uit moet gaan zien. Daarnaast spreken de acht lijsttrekkers deze avond hun wens voor de stad uit.Voordat de verkiezingsstrijd in volle hevigheid losbarst, gaat het op 18 december over de toekomst van Den Haag. Tijdens ‘Den Haag is HOT’ is er voor acht lijsttrekkers gelegenheid om hun wens voor de stad uit te spreken. Naast het gesprek met de vier markante inwoners van Den Haag onder leiding van Radio1-journalist Jellie Brouwer, zullen Het Haags Matrozenkoor, de HNT-huisband en acteurs van Het Nationale Theater op muzikale en theatrale wijze van hun liefde voor de stad getuigen.

Wensen in de kerstboom

Op woensdag 6 december om 17:00 wordt de kerstboom bij de Koninklijke Schouwburg feestelijk ontstoken. Cabaretier Paul van Vliet, regisseur Eric de Vroedt en de ADO-selectie zullen daarbij hun wens voor de stad uitspreken. Vervolgens zal op vier avonden daarna een aantal prominente Hagenaars hun wens wereldkundig maken. Na het uitspreken van elke wens wordt symbolisch een kerstbal in de monumentale kerstboom voor de Koninklijke Schouwburg gehangen. Iedere inwoner van Den Haag kan op de Haagse Markt, in de foyer van Theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg zijn wens achterlaten. Aan het eind van de kerstperiode zullen alle wensen door Het Nationale Theater aan burgemeester Krikke worden aangeboden.

Verkiezingsmarkt
In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen stelt Het Nationale Theater de foyer van de Koninklijke Schouwburg op 18 december ter beschikking aan alle politieke partijen om een verkiezingsstand in te richten. Voor en na de voorstelling gaan de politici hier het gesprek aan met de kiezer.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie