Koninklijke Schouwburg omgetoverd tot filmset Bon Bini Holland 2

De Koninklijke Schouwburg is gisteren omgetoverd tot filmset voor de opnames van Bon Bini Holland 2 waarin Jandino Asporaat de hoofdrol speelt. Regisseur Jon Karthaus: ,,Ik zocht een locatie met allure, omdat enkele scenes in de film zich afspreken in een chique hotel. De Koninklijke Schouwburg past perfect in dit plaatje.”

Het is een bijzonder gezicht: een filmset op het Korte Voorhout. Heel wat nieuwsgierige voorbijgangers kijken hun ogen uit. Voor de Koninklijke Schouwburg is een rode loper uitgerold waarover de gasten van een benefiet voor naar binnenlopen. Talloze figuranten staan in chique jurken klaar. ,,Het is hard werken, we staan al een uur buiten zonder jas. Maar het is hartstikke leuk om te doen”, zegt figurant Elisabeth.

In totaal zijn er pal voor het theater drie scènes opgenomen. Er wordt onder meer een stunt gedaan met een knalroze Canta, waarin Jandino’s bekende typetje Judeska in komt aanscheuren. Ook loopt er een lid van het Koninklijk Huis over de rode loper… John Karthaus heeft het regiestokje overgenomen van Jelle de Jonge. ,,Ik vond het script erg leuk en dacht meteen ‘laten we dit doen’.” Werken met Jandino is geen straf. ,,Hij is een bal van energie en zorgt daardoor voor een goede sfeer op de set.” Bon Bini Holland 2 is vanaf 13 december 2018 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het verhaal


Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) ten huwelijk wil vragen, besluit zij een ‘time-out’ n te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen:de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan. Robertico besluit zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen. Samen met Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska zet Robertico alles op alles om Noella’s hart weer te veroveren om zo alsnog een ring om haar vinger te kunnen schuiven. Maar hoe laat je zien dat je het beste huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt verandert in een fiasco?

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie