Maarten Wansink neemt rol Jappe Claes over in 'Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)'

Acteur Maarten Wansink is - naast Vincent Linthorst en Bram Suijker - binnenkort te zien in de voorstelling 'Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)' van Het Nationale Theater. Hij neemt de rol over van Jappe Claes, die recentelijk is teruggetreden uit het ensemble van Het Nationale Theater. Wansink zal vanaf begin november in de voorstelling te zien zijn.Maarten Wansink
Maarten Wansink (1957) speelde in Fragments of journeys towards the Horizon op Oerol, op locatie in Rotterdam en in Wales, Harlech Theatre. De afgelopen periode speelde hij in de musical Soldaat van Oranje, Kabaal en Liefde bij Theaterproductiehuis Zeelandia, maar ook de schoonvader van Johan Cruijff in de dramaserie van de VPRO. Hij speelde voor diverse gezelschappen zoals Toneelgroep Amsterdam, De Blauwe Maandag Compagnie, Het Nationale Toneel, NT Gent, Ulrike Quade Compagnie en toneelgroep Jan Vos. Voor film en tv werkte hij mee aan o.a. Najib en Julia, Mijn Dochter en Ik, De Club van Lelijke Kinderen, Medea en Titaantjes. Daarnaast geeft hij les aan diverse opleidingen en regisseert toneel en cabaret.

Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)
Wat is er nodig om het verzamelde werk van William Shakespeare op het podium te brengen? Niet veel meer dan drie mannen en wat attributen! Alle 37 avondvullende stukken – met in totaal 1834 personages – zijn lichtjes ingekort, met de perfecte theateravond als resultaat. Van Romeo en Julia tot Hamlet, van As you like it tot De storm, van Midzomernachtdroom tot Wintersprookje; alles komt aan bod.

Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort) is te zien t/m 21 januari 2018.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie