Keti Koti in Het Nationale Theater

za 1 jul

We pakken uit met de Keti Koti festivalweek! We vieren Keti Koti en daarin komt veel samen. Keti Koti is herdenken, stilstaan bij de ketenen van het koloniale verleden. Keti Koti is vieren, samen vieren we de afschaffing van de slavernij. Keti Koti is dichter bij elkaar komen, samen waakzaam zijn voor gelijkwaardigheid. Keti Koti is blijvend verzet leveren aan onrecht en ongelijkheid. Keti Koti is vaardigheid, kennis en energie vinden om onszelf te begrijpen. Wat is Keti Koti voor jou?

Wij vieren de vrijheid dit jaar met een hele week aan activiteiten, eten, muziek en theater. Marian Markelo heeft de festivalweek geopend en de Koninklijke Schouwburg ingewijd met het plengoffer, een handreiking naar de voorouders. Een dankzegging voor het leven van gister en eergister, maar ook het leven in de toekomst. Verloren verledens worden aan het licht gebracht en verzetshelden geëerd. 

Keti Koti-festivalweek

Kom samen bij ons om te eten, te dansen, de verhalen te delen en in je op te nemen. Er zijn theatervoorstellingen, zoals Tijd Zal Ons Leren en Koken met Amba (6+), en we wandelen door het verleden van Den Haag op een theatrale route langs plekken met een verhaal. Na iedere voorstelling van Tijd Zal Ons Leren in de Koninklijke Schouwburg is een week lang muziek tot in de kleine uurtjes

Tijd Zal Ons Leren

Theatermaker Romana Vrede brengt de verhalen van de verzetshelden ten tijde van het kolonialisme tot leven. Dit doet zij 150 jaar na de afschaffing van de slavernij, met haar voorstelling Tijd Zal Ons Leren. In de week van Keti Koti deelt Romana deze verhalen, onder muzikale begeleiding van OTION, exclusief in de Koninklijke Schouwburg.

Foto's: Kevin Domfeh, Het Nationale Theater