Laagland krijgt digitale dimensie

wo 1 mrt

Schrijver en regisseur Alkan Çöklü voegt een digitale dimensie toe aan de nieuwe voorstelling Laagland (première juni 2023) van regisseur Eric de Vroedt en schrijver Nathan Vecht. Bezoekers van de voorstelling krijgen toegang tot een spannende meerdaagse digitale vertelling waarin de personages, thema’s en verhaallijnen uit het theaterstuk al worden uitgediept vóór het publiek naar het theater gaat. 

Via de SneakPeek app volg je in de dagen voor je voorstellingsbezoek de virtuele levens van twee personages. Je leest en kijkt mee met hun berichten en video-chats.

De digitale dimensie van Laagland wordt ontwikkeld en geregisseerd door Alkan Çöklü i.s.m. met het creatieve duo The Rainmakers (Ulrike Buerger-Bruijs & Wouter Van Ransbeek), die ook de drijvende kracht achter de ontwikkeling van ITA Live waren. Voor de technische realisering wordt samengewerkt met het Vlaamse gezelschap SkaGen.

Deze unieke samenwerking wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het nieuwe cultuurloket DigitALL, een samenwerking van private fondsen en de overheid met als doel de digitalisering in de kunsten te stimuleren. De fondsen honoreerde het project vanwege zijn intrinsieke artistieke vernieuwing en grote potentie tot publieksverbreding- en vernieuwing.

Over Laagland