Het is weer tijd voor het Lentekriebels festival!

vr 17 feb

In de week van de voorjaarsvakantie zijn kinderen vanaf twee jaar van harte welkom bij het jeugdtheaterfestival Lentekriebels. Vanaf zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart zijn er elke dag familievoorstellingen te bewonderen in onze theaters. Rondom een aantal voorstellingen zijn er activiteiten georganiseerd en de voorstelling Erik of ’t klein insectenboek is toegankelijk gemaakt voor mensen met hoge prikkelgevoeligheid en voor blinden en slechtzienden.  

Lentekriebels trapt op zaterdag 25 februari af met de voorstelling STOM (10+) in Theater aan het Spui. Deze grappige voorstelling vol livemuziek neemt je mee in de wereld van Ziggy, een uiterst bijdehand hoofdpersoon die is gestopt met praten. Op diezelfde dag kunnen de jongere kinderen genieten van Poppenkast (5+), een kleurrijke voorstelling met alle benodigde poppenkast-ingrediënten, om gelijk in de festivalsferen te komen. Op 2 maart komt nijntje (2+) weer langs met al haar vriendjes en op 5 maart sluiten we de week feestelijk af met de extravagante voorstelling The Ozard of Wiz (9+).

volledige programma 

Van warming-up tot dobbelspel

Rondom een aantal voorstellingen zijn er extra activiteiten in onze theaters. Zo kan je na de voorstelling Geen oog dicht (8+) een kijkje nemen in 'De Zolderzoektocht' die bestaat uit vier installaties. In deze installaties ontdek je een nieuwe wereld vol beeldtaal, beantwoord je prikkelende vragen of ga je aan de slag met doe-opdrachten. Houd je toch meer van spelen? Dat kan natuurlijk ook! Doe gezellig mee aan het dobbelspel in de foyer rondom de voorstelling Wat vreet er aan Donnie Druif? (8+). Voor de kinderen die liever kletsen en actief meedenken is er voorafgaand aan de interactieve voorstelling Dat is toch niet eerlijk (8+)? een heuse warming-up. Tijdens deze warming-up gaan de kinderen aan de slag met de vraag 'Wat is wel en wat is niet eerlijk?', zodat ze helemaal voorbereid de theaterzaal inlopen!

Lentewerkplaats

Is dat nog steeds niet actief genoeg en wil je liever zelf theater maken? Dat kan tijdens een van onze theaterwerplaatsen. Tijdens deze werkplaatsen ga je met een groepje van twintig kinderen aan de slag om samen een voorstelling te maken en spelen. De Lentewerkplaats is al uitverkocht, maar voor de werkplaats in de zomer is er nog plek.

Toegankelijkheid

De voorstelling Erik of het klein insectenboek (8+) is zowel toegankelijk gemaakt voor mensen met hoge prikkelgevoeligheid als voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling is er een ‘meet en feel’ en tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk audiodescriptie.